دوره 15، شماره 84 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 84 صفحات 299-287 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
2- سرپرست آزمایشگاه معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو تربت حیدریه
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی،سبزوار، ایران
چکیده:   (5320 مشاهده)
استخراج پروتئین از منابع گیاهی بدلیل ارزان و در دسترس بودن در مناطقی از دنیا که دسترسی به پروتئینهای حیوانی محدود است، بسیار حائز اهمیت می‌باشد. لوبیا قرمز یکی از منابع خوب پروتئینی و حاوی پروفایل مناسبی از اسیدهای آمینه است که می تواند در این زمینه استفاده شود. در این پژوهش تاثیر نسبت‌های مختلف آب به آرد ( 5، 10 و 15 برابر ) و pH های مختلف ( 8، 10 و 12 ) در مرحله استخراج قلیایی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی ایزوله پروتئین لوبیا قرمز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تاثیر معنی دار (P<0.05) متغیرهای مستقل بر میزان راندمان، خلوص، خصوصیات امولسیون کنندگی، جذب چربی و آب و نیز رنگ کلی ایزوله پروتئین بود. بهینه یابی فرایند نشان داد که استفاده از نسبت 15 برابر آب به آرد، و pH برابر با 8/8 سبب تولید ایزوله پروتئین از لوبیا قرمز با راندمان 76/12 درصد و درجه خلوص 95/84 درصد شد. قدرت امولسیون کنندگی ایزوله پروتئینی حاصل 5/21 درصد، میزان جذب چربی 9/2 درصد، جذب آب 2/1 درصد و تغییر رنگ کلی 26/46 در سطح مطلوبیت 700/0 بود.
متن کامل [PDF 1864 kb]   (1736 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1396/9/6 | پذیرش: 1397/6/5 | انتشار: 1397/11/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.