دوره 15، شماره 85 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 85 صفحات 447-457 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عزیزی ندا، سیدین مهدی، حجتی محمد. بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس‌های پونه، نعنا و آویشن . علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (85) :447-457

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-14989-fa.html


1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد،گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- دانشیار،گروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات،تهران، ایران
3- دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ایران
چکیده:   (260 مشاهده)
امروزه با توجه به اثبات اثرات نامطلوب مواد ضد میکروبی شیمیایی بر سلامتی انسان و نیز به دلیل تمایل روزافزون مصرف‌کنندگان به مصرف ترکیبات طبیعی، تلاش برای جایگزینی نگه‌دارنده‌های سنتزی با انواع طبیعی رو به افزایش است. با توجه به این واقعیت که یکی از بهترین منابع ترکیبات ضد میکروبی، ترکیبات موجود در گیاهان است، در تحقیق حاضر ضمن شناسایی نرکیبات موثره سه اسانس پونه، نعنا و آویشن خواص ضد میکروبی آن ها نیز بررسی شد. جهت تجزیه و شناسایی اسانس‌ها از دستگاه GC/MS استفاده شد. خواص ضد باکتریایی اسانس های مذکور در مقایسه با آنتی بیوتیک ها رایج، مورد بررسی قرار گرفت. باکتری‌های گرم منفی و گرم مثبت به‌صورت لیوفیلیزه از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و شرکت تهران داروش طب تهیه شدند. کیت‌های حاوی دیسک‌های شاهد با قطر 4/6 میلی‌متر و ویال های استریل حاوی دیسک‌های آنتی‌بیوتیک کلرامفنیکل و تتراسایکلین از شرکت پادتن طب خریداری شدند. از روش آنتی بیوگرام جهت بررسی خواص ضد باکتریایی اسانس‌ها استفاده شد.
متن کامل [PDF 368 kb]   (156 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۶/۴/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code