جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 151-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- دانشجوی کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی، واحد ورامین - پیشوا دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین- پیشوا دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (3138 مشاهده)
چکیده در این تحقیق بررسی امکان تولید فیلم های ترکیبی از ماده اولیه گلوتن گندم بعنوان ماتریکس ساختاری بهره گرفته شد. 7 تیمار با درصد های مختلف از کربوکسی متیل سلولز در سه غلظت 25% ، 75% ، 100% و نانو اکسید روی در سه غلظت 1% ،3% ، 5% تهیه گردید. تیمارها به ترتیب: گلوتن، سه ترکیب از کربوکسی متیل سلولز (75%گلوتن + 25 % کربوکسی متیل سلولز، 25%گلوتن + 75% کربوکسی متیل سلولز،100 % کربوکسی متیل سلولز) و سه ترکیب از نانو اکسید روی (99% کربوکسی متیل سلولز+1% نانو اکسید روی، 97% کربوکسی متیل سلولز+ 3% نانو اکسید روی،95% کربوکسی متیل سلولز+ 5% نانو اکسید روی)  بودند. از روش آماری واریانس یک طرفه و آزمون مقایسه میانگین دانکن برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد. فیلم های محتوی نانو اکسید روی تحت فرایند صوت دهی به مدت 30 دقیقه قرار گرفتند. آزمون های نفوذ پذیری به بخار آب و آزمون کدورت سنجی و عبور نور فرابنفش از فیلم بررسی گردید. افزودن صمغ کربوکسی متیل سلولزدر تمامی نمونه ها، کدورت را به طورقابل ملاحظه ای کاهش داد. . باکاهش گلوتن و افزایش کربوکسی متیل سلولز، نفوذپذیری به بخارآب افزایش ودر صورت استفاده ازنانواکسید روی و فراصوت، نیز نفوذپذیری افزایش یافت. درنهایت با توجه به مجموع آزمون های انجام شده تیمار95% کربوکسی متیل سلولز و5% نانواکسید روی و30 دقیقه فرا صوت به عنوان بهترین تیمار معرفی گردید.
متن کامل [PDF 429 kb]   (2181 دریافت)    

دریافت: 1394/1/11 | پذیرش: 1394/8/11 | انتشار: 1395/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.