دوره 14، شماره 63 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 63 صفحات 50-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکترای تخصصی میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
3- استاد، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
5- استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (8201 مشاهده)
چکیده تلاش گسترده‌ای در سراسر دنیا به منظور مطالعه باکتری‌های اسید لاکتیک فرآورده های تخمیری سنتی از جمله ماست در جریان است تا بتوان از آن در جهت بهبود یا جایگزینی سویه‌های آغازگر تجاری موجود استفاده کرد. در این پژوهش، پنج نمونه ماست محلی از عشایر مناطق مختلف استان خراسان رضوی جمع آوری شد. گروه‌بندی و شناسایی جدایه‌ها بر اساس آزمون‌های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی (روش غیرمولکولی) و فناوری ARDRA و توالی‌یابی (روش ژنتیکی) صورت پذیرفت. در مجموع هفتاد و یکجدایه شامل 33استرپتوکوکوس ترموفیلوس و 30  لاکتوباسیلوس دلبروکی (زیرگونه های بولگاریکوس و لاکتیس) به عنوان جدایه های غالب در تمام نمونه های ماست به دست آمد. علاوه بر این هشت جدایه دیگر شامل لاکتوباسیلوس هلوتیکوس، پدیوکوکوس پنتوزاسئوس و ویسلا سیباریا نیز مشاهده گردید. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد نمونه‌های مختلف ماست از نظر ترکیب جمعیتباکتری‌های اسید لاکتیک با یکدیگر متفاوت می‌باشند.
متن کامل [PDF 372 kb]   (3142 دریافت)    

دریافت: 1395/3/22 | پذیرش: 1395/10/22 | انتشار: 1396/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.