دوره 2، شماره 7 - ( 1384 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 59-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study the effect of time and temperature on the adsorption of flavoring agents in orange soft drink model systems by cans lacquer. FSCT 2005; 2 (7) :53-59
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1125-fa.html
مطالعه اثر زمان و دما بر جذب مواد طعمی در سیستم های مدلی نوشابه توسط لاک قوطی بسته بندی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1384; 2 (7) :53-59

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1125-fa.html


چکیده:   (4198 مشاهده)
مواد غذایی بعد از فراوری در بسته بندی مناسب قرار می گیرد. مواد بسته بندی علاوه بر اثرات حفاظتی دارای اثرات نامطلوبی نیز بر روی مواد غذایی می باشد. از جمله این آثار می توان به پدیده های جذب، مهاجرت و نفوذ اشاره نمود. در این مطالعه جذب ترکیبات طعمی توسط لاک قوطی بسته بندی در سیستمهای مدلی حاوی طعم های پرتقالی مطالعه گردید. نمونه ها در معرض سه دمای مختلف (4، 25 و?C (40 در طول 50 روز قرار گرفتند. آنالیز نمونه ها توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی (GC) انجام شد. نتایج نشان داد که جذب تا روز سی ام در نمونه های نگهداری شده در 4 و ?C 25 افزایش یافت و بعد از آن پدیده برگشت طعم رخ داد ولی در نمونه?C  40 با وجود افزایش جذب در سی روز اول برگشت طعمی مشاهده نشد. اثر جذب طعم بر روی مزه نیز توسط گروه ارزیاب حسی مطالعه شد. در بین نمونه ها، نمونه های 4 و ?C 25 اختلاف معنی داری (P<0.05) وجود نداشت ولی بین این نمونه ها و نمونه ?C 40 اختلاف معنی داری (P<0.05 ) موجود بود. گروه ارزیاب همچنین نمونه ?C 4 را ارجح دانست.
واژه‌های کلیدی: بسته بندی، طعم، جذب، نوشابه
متن کامل [PDF 327 kb]   (3247 دریافت)    

دریافت: 1391/11/4 | پذیرش: 1391/11/4 | انتشار: 1391/11/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.