جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)-                   جلد 13 - کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- صفحات 164-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران
2- استادیار دانشگاه آزاد اسلامی‌، واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران
3- استادیار دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (5033 مشاهده)
  چکیده در این پژوهش­، 13تیمار شامل نسبت­های مختلف نانو فیبرسلولز، صمغ گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز، (125،0/0 %، 375/0 %، 5/0 %)   به همراه یک نمونه شاهد تهیه شده است که میزان کل صمغ استفاده شده در سس کچاپ بصورت تکی و توام برابر با 5/0­% بوده است. آزمون رفتار جریان و آزمون نوسانی توسط دستگاه رئومتر (مدل MCR 501 شرکت PaarPhysica اتریش) برای بررسی اثر غلظت­های مختلف هیدروکلوئیدها بر ویژگی­های رئولوژیکی نمونه­‌های کچاپ، یک هفته پس از تولید در دمای 25 درجه سانتی گراد انجام شد. نتایج به دست آمده از آزمون رفتار جریان توسط نرم افزار16  MINI TAB مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است. نتایج آزمون بررسی رفتار جریان نمونه­های کچاپ، یک رفتار غیر نیوتنی و سودوپلاستیک را در کلیه نمونه­ها نشان می­دهد. نتایج به دست آمده از برازش داده‌های این آزمون با مدل کرو نیز نشان می­دهد که با افزودن نانوفیبرسلولز، گوار، لوبیای لوکاست و متیل سلولز، نمونه­ حاوی 125/0% نانوفیبرسلولز-375/0% گوار از لحاظ تمامی ویژگی­های رئولوژیکی دارای برتری معناداری نسبت به نمونه شاهد تجاری بوده است (05/0p<). در آزمون روبش فرکانس تغییرات مدول الاستیک در سطحی بالاتری از مدول ویسکوز (G′>G″) بوده که تقویت ویژگی­های الاستیک در نمونه­های مذکور را نشان می­دهد.
متن کامل [PDF 738 kb]   (2177 دریافت)    

دریافت: 1394/1/11 | پذیرش: 1394/8/11 | انتشار: 1395/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.