دوره 14، شماره 70 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 70 صفحات 158-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

یوسفی نگین، زینالی فریبا، علیزاده خالدآباد محمد. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و بافتی همبرگر حاوی صمغ دانه "به" (Cydonia oblonga). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (70) :147-158

1- دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه علوم و صنایع‌غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
2- دانشیار گروه علوم و صنایع‌غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ایران
چکیده
امروزه به دلیل وجود رابطه مستقیم میان نوع رژیم غذایی و خطر بروز بیماری­های قلبی-عروقی، چاقی و سرطان روده، تقاضای مصرف­کنندگان جهت مصرف غذاهای کم­چرب افزایش پیدا کرده است. از این رو در این تحقیق اثر افزودن صمغ دانه  "به" در سطوح صفر، 2/1، 4/2، 6/3 و 8/4 درصد و کاهش میزان چربی، بر ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و بافتی همبرگر شامل اکسیداسیون چربی، مهار رادیکال آزاد، چروکیدگی، حفظ رطوبت، رنگ و بافت در طول 9 روز نگهداری در 4 درجه سانتی- گراد مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که افزودن صمغ به طور معنی­دار باعث کاهش چروکیدگی تیمارها نسبت به نمونه شاهد گشت(05/0P˂). همچنین حفظ رطوبت و خاصیت آنتی­اکسیدانی تیمارها در مقایسه با نمونه شاهد به طور معنی­دار افزایش پیدا کرد(05/0/P˂). استفاده از صمغ دانه "به" تاثیر معنی­دار بر میزان قرمزی   a*/b* همبرگرهای خام نداشت در­حالیکه میزان قرمزی همبرگرهای سرخ­شده نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت(05/0. (P˂ نتایج بررسی بافت هم حاکی از آن بود که افزودن صمغ دانه "به" سفتی نمونه­ها را به­طور قابل­توجهی افزایش داد(05/0P˂ ).نتایج این مطالعه نشان داد که می­­توان  صمغ دانه "به" را به عنوان یک جایگزین چربی مناسب در فرمولاسیون همبرگر به­کار گرفت.

دریافت: 1396/2/13 | پذیرش: 1396/2/13 | انتشار: 1396/9/1