دوره 9، شماره 37 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 37 صفحات 91-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of concentration and temperature on the thermophysical properties of Clarified Pomegranate Juice. FSCT 2012; 9 (37) :77-91
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9624-fa.html
تاثیر درصد ماده جامد محلول و دما بر خواص حرارتی- فیزیکی آب انار شفاف. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1391; 9 (37) :77-91

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9624-fa.html


چکیده:   (4888 مشاهده)
چکیده تعیین خواص حرارتی- فیزیکی آب انار شامل جرم حجمی، گرمای ویژه و ضریب هدایت حرارتی جهت بررسی، کنترل، پیش بینی و مدلسازی عددی فرآیندهایی از قبیل خشک شدن و تغلیظ ضروری است. این خواص با تغییر درصد ماده جامد و دما تحت تاثیر قرار می گیرند. بنابراین این خواص در سه سطح ماده جامد محلول 12، 40 و 65 درصد و در محدوده دمایی 25 تا oC 70 تعیین گردیدند. ضریب هدایت حرارتی توسط استوانه های هم محور، گرمای ویژه توسط گرماسنج پیمایشی تفاضلی و جرم حجمی توسط پیکنومتر حجمی اندازه گیری شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان می دهد که هم درصد ماده جامد و هم دما بر خواص حرارتی- فیزیکی آب انار تاثیر گذارند ولی تاثیر درصد ماده جامد بیشتر است. با افزایش ماده جامد محلول از 12 به 65 درصد ضریب هدایت حرارتی از 233/0 به W/m.oC 193/0 و گرمای ویژه از 19/5 به kJ/kg.oC 34/3 کاهش خواهند یافت در حالی که جرم حجمی روند صعودی داشته و از 1027 به kg/m3 1323 افزایش می یابد. از طرفی با افزایش دما از 30 تا oC 70 جرم حجمی از 1173 به kg/m3 1150 کاهش یافته ولی ضریب هدایت حرارتی در طی افزایش دما از 28 تا oC  42 از 188/0 به W/m.oC 229/0 افزایش یافته است همچنین روند صعودی گرمای ویژه در طی افزایش دما از 40 تا oC 60 از 9/3 به kJ/kg.oC 4/4 مشاهده شده است. با تجزیه وتحلیل رگرسیون مدل های تجربی پیش بینی خواص حرارتی- فیزیکی آب انار بر حسب متغیرهای کاری به دست آمد.
متن کامل [PDF 277 kb]   (7956 دریافت)    

دریافت: 1389/9/28 | پذیرش: 1390/9/28 | انتشار: 1391/9/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.