دوره 13، شماره 54 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 54 صفحات 143-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderi Parizi S, Beheshti B, Roosta Pour O R. Investigation of pistachio (Kalleh Ghoochi v.) drying kinetics in a new intelligent rotary dryer under vacuum. FSCT 2015; 13 (54) :135-143
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9593-fa.html
نادری پاریزی سجاد، بهشتی بابک، روستاپور امیدرضا. بررسی سینتیک خشک شدن پسته رقم کله قوچی در خشک کن چرخشی هوشمند جدید تحت خلاء. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (54) :135-143

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9593-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید.
2- استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران.
3- استادیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس.
چکیده:   (4691 مشاهده)
چکیده پسته بعنوان یک کالای ارزشمند نقش مهمی در صادرات غیر نفتی کشور ایران را ایفا می‌کند. نحوه خشک کردن تاثیر قابل توجهی بر کیفیت نهایی محصول خشک شده دارد. روش‌های خشک کردن پسته متفاوت هستند ولی همواره نیاز به روشی سریع، بهداشتی و مطمئن احساس می‌شود. در این تحقیق اثر پارامترهای دما در سه سطح 40، 50 و °C60 و سرعت چرخش در سه سطح 5، 10 و 15 دور در دقیقه بر درصد کاهش زمان خشک شدن یک رقم پسته متداول ایرانی (کله قوچی) در خشک کن چرخشی هوشمند تحت خلاء بررسی شد. این خشک کن شامل یک استوانه دوار است که در محیط خلاء و با به کارگیری یک گرم کن دوقلوی برقی فرآیند خشک کردن پسته را انجام می دهد. در این راستا منحنی‌های سینتیک خشک شدن تعیین و داده های آزمایش با استفاده از نرم افزار SPSS 19 تجزیه و تحلیل آماری  شد. بر اساس نتایج به دست آمده، دما و سرعت چرخش تاثیر معنی‌داری بر مدت زمان خشک شدن داشته است. کمترین زمان خشک شدن در دمای °C60 و سرعت دورانی rpm15 همزن  معادل با 185 دقیقه و بیشترین زمان در دمای °C40 و سرعت  دورانی rpm5  معادل با 325 دقیقه بوده است. افزایش دما باعث افزایش سرعت خشک شدن در سطح معنی داری 1% شده است، بطوریکه افزایش  دما از 40 به °C50 باعث کاهش 25% و افزایش دما از 40 به °C60 باعث کاهش 39% زمان خشک شدن می‌شود.
متن کامل [PDF 675 kb]   (2265 دریافت)    

دریافت: 1395/2/25 | پذیرش: 1395/5/1 | انتشار: 1395/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.