دوره 14، شماره 71 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 71 صفحات 184-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

رنـجـبریان سـعـید، رضـازاد بـاری مـحـمود، الـماسی هـادی، امـیری صـابر. تاثیر فیلم و پوشش نانوکامپوزیت فعال کازئینات سدیم حاوی اسانس دارچین در افزایش ماندگاری فیله سینه مرغ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (71) :171-184

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9394-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی صبا، ارومیه
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (2629 مشاهده)
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر فیلم و پوشش کازئینات سدیم(CS) حاوی نانوفیبر سلولز(CNF) و اسانس دارچین(CEO) در حفظ خصوصیات کیفی فیله سینه مرغ در طول نگهداری در یخچال بوده است. فیله‌های تازه با فیلم و محلول‌های پوشش دهی کازئینات سدیم حاوی 5 درصد اسانس دارچین و 5/2 و 5 درصد نانوفیبرسلولز تیمار شده و در یخچال نگهداری شدند و در روزهای 0، 4، 8 و12، آزمون­های شیمیایی (pH، TBA، TVB-N) و آزمون­های میکروبی  (TVC وPTC) و همچنین ارزیابی حسی (رنگ، بو و پذیرش کلی) بر روی آنها انجام شد. نمونه های بسته بندی شده با فیلم نانوکامپوزیت 5/2 درصد CNF حاوی اسانس دارچین تا روز 12 به طور معنی داری باعث کاهش مقادیر TBA  و TVB-N به ترتیب به میزان  mg/Kg(MDA) 02/0±12/0 و  mg/100g96/3±8/23 شد که کمتر از سایر تیمارها بود. همچنین از نظر بار میکروبی، نمونه‌های بسته بندی شده با فیلم نانوکامپوزیتی حاوی اسانس دارچین تا روز 12 در دامنه قابل قبول برای مصارف انسانی قرار داشت. اما نمونه­های شاهد و پوشش دار فراتر از حد مجاز بود. میزان باکتری­های سرما دوست نیز در نمونه­های بسته بندی شده با پوشش نسبت به نمونه­های بسته بندی شده با فیلم افزایش معنی داری را نشان داد.
متن کامل [PDF 647 kb]   (2329 دریافت)    

دریافت: 1396/4/3 | پذیرش: 1396/4/3 | انتشار: 1396/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.