دوره 13، شماره 57 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 57 صفحات 108-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Khomeiri M, Razavi S H, Alami M. Antifungal effect of flowers hops extract on bakery yeast and a group of moulds in bread spoilage. FSCT 0; 13 (57) :101-108
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9170-fa.html
محمدی مرضیه، خمیری مرتضی، رضوی سید هادی، اعلمی مهران. بررسی اثر‌بخشی عصاره گل‌های رازک علیه مخمر نانوایی و گروهی از کپک‌های عامل فساد نان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (57) :101-108

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-9170-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده:   (4372 مشاهده)
در راستای افزایش تقاضا برای استفاده از گیاهان دارویی در سال­های اخیر، گیاه رازک توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است و از آن به عنوان یک ضدکپک قوی یاد می­شود. رازک گیاهی دارویی است که در طب سنتی کاربردهای گوناگونی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد­قارچی عصاره اتانولی گل­های رازک بر روی تعدادی از کپک­های عامل فساد نان و مخمر نانوایی است. در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی                  از عصاره اتانولی گونه.HumuluslupulusL استفاده شد. خاصیت ضد­قارچی عصاره با استفاده از آزمون حساسیت                                        رقت­های مایع[1] در برابر میکروارگانیسم­های Saccharomyces cerevisiae، Aspergillus niger، Aspergillusflavus، Penicillium chrysogenum، Penicillium citrinum،   Rhizopus oryzae وRhizomucor Spp.  تعیین شد.نتایج نشان داد که عصاره اتانولی گل­های رازک از رشد کلیه کپک­های مورد آزمون جلوگیری می­کند. غلظت مهارکننده رشد برای کپک­ها ازmg/ml875/1 تا mg/ml3/3تغییر می­کند. این عصاره بر روی مخمرSccharomycescervisiae در دامنه غلطت 0 تا mg/ml 15مؤثر نبود. از یافته­های این پژوهش نتیجه­گیری می­شود عصاره اتانولی گل­های رازک بر رشد کپک­های عامل فساد مواد غذایی و بویژه نان اثر قابل ملاحظه­ای دارد و به منظور استفاده از این عصاره به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی انجام تحقیقات بیشتر ضروری است.
[1]. Broth Dillution Susceptibility Test
متن کامل [PDF 329 kb]   (2317 دریافت)    

دریافت: 1394/1/16 | پذیرش: 1394/10/16 | انتشار: 1395/9/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.