پاشایی بهرام روح اله، آزادمرد دمیرچی صدیف، حصاری جواد، پیغمبردوست سید هادی، بدبدک صمد، آقا فرمانی بیوک. تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر ویژگی های فیزیکی-شیمیایی و ترکیبات بیواکتیو زغال اخته. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (67) :201-191
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8980-fa.html
1- گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممقان، ممقان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
3- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (3561 مشاهده)
چکیده
زغال اخته یکی از محصولات باغی بومی ایران است که دارای مزیت های متفاوت از قبیل ارزش غذایی و دارویی، سودآوری و حتی صادراتی می باشد.دراین بررسی، نمونهها به دو صورت بدون هسته و هستهدار در معرض آفتاب و نیز به صورت هستهدار در داخل آون فندار در دمای C° 80خشک شدند. پارامترهای فیزیکی-شیمیایی (pH، اسیدیته، ماده خشک و خاکستر) و میزان افت ترکیبات زیست فعال (فنل کل، فلاونوئید، آنتوسیانین کل، ویتامین C و ظرفیت ضد اکسایشی مورد بررسی قرار گرفت. نتایجنشان داد که در کل ترکیبات فعال زیستی در اثر خشک کردن نسبت به نمونه شاهد کاهش مییابد. خشک شدن در آون C°80 بیشترین اتلاف آنتوسیانین برابر با 6/88% در مقایسه با نمونه شاهد، نمونه خشکشده آفتابی هستهدار کمترین مقدار ویتامین C (mg/100gd.b122) و نمونه خشکشده آفتابی بدون هسته نیز کمترین مقدار فعالیت ضد اکسایشی (91/16%) را دارا بود. کمترین مقدار فنل کل در نمونه خشک شده آفتابی هستهدار ( mg/100gd.b781) و کمترین مقدار فلاونوئید در نمونه خشک شده آفتابی هستهدار (mg/100gd.b 4/439) مشاهده شد.
دریافت: 1395/1/17 | پذیرش: 1395/8/17 | انتشار: 1396/6/1