دوره 8، شماره 34 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 34 صفحات 93-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Catalpa seed (Catalpa bignonioides), rich source of conjugated linolenic acid. FSCT 2011; 8 (34) :87-93
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8856-fa.html
دانه جوالدوز (Catalpa bignonioides)، منبع غنی از اسید لینولنیک مزدوج. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (34) :87-93

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8856-fa.html


چکیده:   (4829 مشاهده)
چکیده مطالعات انجام گرفته در زمینه عملکرد فیزیولوژیکی روغن های حاوی اسید لینولنیک مزدوج (CLN)، نشان می دهد که اینگونه روغن ها می توانند به عنوان روغن فراسودمند معرفی گردند. با توجه به اهمیت شناخت هر چه بیشتر این منابع و به منظور بررسی دقیق تر ویژگی های کیفی اینگونه روغن ها و امکان استفاده از آنها در مصارف خوراکی، در این تحقیق خواص فیزیکی و شیمیایی روغن دانه جوالدوز(Catalpa bignonioides) ، مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، ابتدا ترکیب دانه جوالدوز تعیین و مشخص شد که این دانه به ترتیب حاوی 74/12% و 46/30% روغن و پروتئین می باشد. روغن به روش سوکسله استخراج شد و ترکیب اسیدهای چرب موجود در آن با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) تعیین گردید. اسید غالب، اسید لینولئیک به میزان 48/40% بود که به دنبال آن اسید کاتالپیک (CLN) با 08/27% و اسید اولئیک با 50/10% عمده ترین اسیدهای چرب را تشکیل دادند. نتایج نشان داد که بذر این گونه گیاهی دارای میزان قابل توجهی روغن بوده و روغن آن منبع غنی از اسید چرب CLN می باشد.
متن کامل [PDF 237 kb]   (5717 دریافت)    

دریافت: 1388/11/7 | پذیرش: 1390/1/22 | انتشار: 1390/12/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.