دوره 15، شماره 76 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 76 صفحات 51-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

سیدالنگی سیده زهرا، شیخی کوهسار علی اکبر، شاملوفر مهشید، شزیفیان صابر. اثر عصاره های مختلف بره موم بر ماندگاری فیله ماهی کپور نقره‌ای در شرایط یخچال: ترکیبات شیمیایی، ارزیابی میکروبی و حسی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (76) :65-51

1- دانشیار گروه شیمی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
2- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
3- استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
4- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
بره موم شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است که دارای خواص دارویی و ضد باکتریایی بسیارزیادی می‌باشد. هدف از این پژوهش مطالعه ترکیبات شیمیایی و اثرمهارکنندگی عصاره های آبی و اتانولی بره موم در سه غلظت 3، 5 و 7 % بر شاخص‌های فساد میکروبی شامل شمارش کلی میکروبها، باکتری‌های سرما گرا، باکتری‌های اسید لاکتیک و استرپتوکوکوس اینیایی در دمای 4 درجه طی 9 روز می باشد. آنالیز ترکیبات شیمیایی بوسیله GC/MS وجود ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی نظیر کافئیک اسید، تکتوکریسین، کریسین، آکاستین، پینو سمبرین چالکون، پینواستروبین، پینوبانکسین-3- استات و گالانجین3-متیل اتر را را در عصاره های بره موم اثبات کرد. نتایج نشان داد هر دو عصاره بر مهار شاخص های فساد میکروبی موفق عمل نمودند. نمونه های آغشته به عصاره های بره موم 7%اتانولی<5%اتانولی< 3%اتانولی<7%آبی<5%آبی<3%آبی به ترتیب بیشترین به کمترین تاثیر گذاری را در طول 9 روز دارا بودند. همچنین، شاخص های ارزیابی حسی شامل بافت، رنگ، بو و پذیرش کلی تاثیرگذاری بیشتر عصاره اتانولی را نسبت به عصاره آبی تایید نمود.
متن کامل [PDF 284 kb]   (2011 دریافت)
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1395/1/28 | پذیرش: 1395/8/17 | انتشار: 1397/3/1