دوره 15، شماره 77 - ( 1397 )                   جلد 15 شماره 77 صفحات 269-261 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of physicochemical properties, fatty acid composition and oxidative stability of Camelina sativa (DH 1025) oil. FSCT. 2018; 15 (77) :269-261
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-8707-fa.html
محمدی نژاد روح اله، بهرامیان سمیرا، کهریزی دانیال. ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، ترکیب اسیدهای چرب و پایداری اکسایشی روغن کاملینا ساتیوا (DH 1025). علوم و صنایع غذایی ایران. 1397; 15 (77) :269-261

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-7-8707-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
2- گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (944 مشاهده)
کاملینا (کاملینا ساتیوا) دانه روغنی از خانواده براسیکاسه بوده که منبع غنی از روغن (40-28%) و اسیدهای چرب امگا-3 می باشد. این گیاه قادر است در شرایط مختلف آب و هوایی و خاک رشد نماید و در مقایسه با سایر دانه های روغنی نیاز کمتری به آب، کود و آفت کش‌ها دارد. در این بررسی دانه‌های کاملینا (دی اچ 1025) در شهرهای کرمانشاه، کنگاور و سرپل ذهاب، کشت و ویژگی های روغن آن مورد مطالعه قرار گرفت. 13 اسید چرب مختلف با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی در روغن حاصل از این دانه شناسایی شد. چهار اسید چرب عمده در تمام نمونه های روغن به ترتیب اسید لینولنیک (31/30-03/28%)، اسید لینولئیک (33/19- 64/18%)، اسید اولئیک (36/18- 44/15%) و اسید ایکوزانوئیک (48/17- 94/15%) بودند. مقادیر متوسط عدد یدی، عدد صابونی، چگالی نسبی، ضریب شکست و اسیدیته روغن این گیاه به ترتیب 5/143، 2/184، 915/0، 468/1 و 41/0 و وزن هزار دانه آن معادل 017/1 تعیین شد. پایداری اکسیداتیو روغن کاملینا معادل 50/10 ساعت بود.
متن کامل [PDF 678 kb]   (373 دریافت)    
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی و زمینه های وابسته
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۵ | پذیرش: ۱۳۹۶/۴/۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code