دوره 12، شماره 49 - ( 1394 )                   جلد 12 شماره 49 صفحات 122-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmatian F Z, Kasa i M R, Motamed Zadegan A. Effects of Methylcellulose-wax as combined coating materials on physico-chemical and sensorial characteristics of Thomson navel orange. FSCT 2015; 12 (49) :113-122
رحمتیان فاطمه زهرا، کسائی محمدرضا، معتمدزادگان علی. اثرپوشش ترکیبی متیل سلولز- واکس برروی خواص فیزیکو-شیمیایی و حسی پرتقال تامسون ناول. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1394; 12 (49) :113-122

1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات مازندران، دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانشیارگروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده مهندسی زراعی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3- استاد یارگروه علوم و صنایع غذایی،دانشکده مهندسی زراعی،دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده در این تحقیق اثرپوشش ترکیبی متیل سلولز- واکس در مقایسه با پوشش واکس در دمای  نگهداری Cº 8 بر روی پرتقال تامسون  مورد بررسی قرار گرفت. کاهش وزن، ویتامین C، مواد جامد قابل حل ، اسیدیته قابل تیتر و خواص حسی پرتقال تامسون ناول درهر دو هفته ودر فاصله زمانی 16 هفته تعیین شدند. پرتقال‌ها بوسیله محلولهای واکس تجاری و واکس- متیل سلولز (9 به 10: وزنی / وزنی) به روش غوطه‌وری پوشش داده شدند و در هوای آزاد خشک شدند. نمونه های بدون پوشش نیز به عنوان نمونه های کنترل در نظر گرفته شدند. آنالیز آماری با استفاده از طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در سطح اطمینان 95%  انجام شد.  پوشش واکس در مقایسه با متیل سلولز- واکس در جلوگیری از افت وزن میوه ها موثرتر عمل نمود. میوه های پوشش داده شده با پوشش ترکیبی، دارای بیشترین میزان ویتامین C در مقایسه با سایر نمونه ها بودند. در طول مدت نگهداری میزان مواد جامد قابل حل و اسیدیته همه نمونه ها کاهش و نسبت مواد جامد قابل حل به اسیدیته در تمامی تیمارها افزایش یافت. در 6 هفته آخر نگهداری، مقدار اسیدیته میوه های تیمار شده با متیل سلولز- واکس در مقایسه با سایر تیمارها بیشتر حفظ  شدند . ارزیاب ها پایین‌ترین کیفیت طعمی را بعد از 8 هفته و بیشترین میزان بد طعمی را در فاصله 10 - 16هفته نگهداری درتیمار واکس گزارش نمود ند (p< 0.05). از نظر طراوت ظاهری، اختلاف معنی داری بین متیل سلولز- واکس و واکس دیده نشد.

دریافت: 1392/2/15 | پذیرش: 1392/11/15 | انتشار: 1394/11/1