دوره 11، شماره 44 - ( 1393 )                   جلد 11 شماره 44 صفحات 127-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of effective Parameters on Electroflocculation in microalgae harvesting from broth for food product purposes Zenouzi, A. 1, Hejazi, M. A. 2, Ghobadian, B. 3. FSCT 2014; 11 (44) :117-127
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8532-fa.html
بررسی عوامل موثر بر انعقاد الکتریکی در برداشت ریزجلبک از محیط کشت به منظور تولید محصولات خوراکی علی زنوزی1، محمد امین حجازی2، برات قبادیان3. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1393; 11 (44) :117-127

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8532-fa.html


چکیده:   (4015 مشاهده)
چکیده یکی از مشکلات موجود در فرآیند تولید ریزجلبک به عنوان ماده اولیه برای تولید محصولات غذایی، عدم وجود روشی مناسب برای برداشت آن از محیط کشت است. در حال حاضر استفاده از سانتریفوژ تنها روش صنعتی برای برداشت ریزجلبک است که بازده آن در حدود 92% بوده ولی هزینه زیادی را در فرآیند تولید به خود اختصاص می دهد. در این مقاله، روش جدیدی به نام انعقاد الکتریکی برای جداسازی ریزجلبک از محیط کشت ابداع شد و عوامل موثر در افزایش بازده این روش مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، ابتدا دستگاهی مناسب و مخصوص برداشت ریزجلبک طراحی و ساخته شد تا توانایی ایجاد شرایط مختلف را داشته باشد. سپس با استفاده از دستگاه مذکور، پارامترهایی از قبیل نوع روش همزنی، سرعت همزنی، میزان شدت جریان مستقیم، فاصله و مساحت الکترودها، مدت زمان اعمال جریان و توان مصرفی دستگاه در سطوح مختلف مورد اندازه گیری و مقایسه قرار گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که در این روش، همزنی مکانیکی با شدت 100 دور در دقیقه و با استفاده از شدت جریان 5 آمپر دارای بازده 98 می باشد. همچنین برای الکترودها فاصله 1 سانتی متر و سطح تماس 640 سانتی متر مربع مناسب شناخته شد و در مدت زمان 30 دقیقه اعمال جریان، بازده برداشت 98 درصد بدست آمد. با استفاده از روش انعقاد الکتریکی، توان مصرفی برای برداشت 1 کیلوگرم ریزجلبک به میزان 1 کیلووات ساعت است که پنج برابر کمتر از روش مرسوم، یعنی سانتریفوژ است.  
متن کامل [PDF 315 kb]   (2348 دریافت)    

دریافت: 1392/11/28 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1393/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.