دوره 14، شماره 73 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 73 صفحات 71-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نعمتی‌نیا الهام، آبدانان مهدی‌زاده سامان، ناصحی بهزاد. اندازه‌گیری پارامترهای رنگ در اسپاگتی با استفاده از سیستم بینایی ماشین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (73) :81-71

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8353-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی‌ زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
2- استادیار دانشکده مهندسی‌ زراعی و عمران روستایی، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
3- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (4063 مشاهده)
 چکیده هدف از این پژوهش طراحی، ساخت یک سامانه بینایی ماشین، به منظور اندازه­گیری برخط پارامترهای رنگ (L*a*b*) نمونه­های اسپاگتی می­باشد. برای این منظور یک سامانه بینایی ماشین با رابط کاربر گرافیکی در  نرم افزار MatLab طراحی و اجرا شد. با توجه به آنالیز آماری صورت گرفته میان داده­های بدست آمده از سامانه بینایی ماشین با دو دستگاه رنگ­سنج مینولتا و هانترلب مشخص گردید که میان پارامترهای رنگی بدست آمده از این سامانه و هانترلب اختلاف معنی­داری وجود ندارد (p>0.01) در حالی­که میان سامانه بینایی ماشین و مینولتا اختلاف معنی­دار مشاهده گردید (p<0.01). از طرف دیگر خطای پایین محاسبه شده میان رنگ­سنج هانترلب و سامانه بینایی ماشین (6/1 %، 92/4 %، 48/2 % ) نشان از یکسانی محاسبات میان این دو سامانه اندزه­گیری (بینایی ماشین و رنگ­سنج هانترلب) داشت. همچنین ضریب همبستگی نزدیک به یک (92/0 R2=) میان رنگ­سنج هانترلب و سامانه بینایی ماشین حاکی از قابلیت اطمینان سامانه بینایی ماشین در محاسبه پارامتر­های رنگی (L*a*b*)  کاربرد موثر این سامانه در اتوماتیک­سازی فرآیند­های تولید محصولات غذایی و کنترل کیفیت در صنعت غذا است.  بعلاوه سامانه ماشین بینایی توانایی تشخیص تغییرات رنگ در خلال انبارمانی را دارد.
متن کامل [PDF 374 kb]   (2049 دریافت)    

دریافت: 1396/6/20 | پذیرش: 1396/6/20 | انتشار: 1396/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.