دوره 14، شماره 73 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 73 صفحات 331-341 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بوستانی ماوی یاور، نیکو مهدی، آتشبار بهروز، احمدی گاولیقی احمدی گاولیقی. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی، ممانعت کنندگی آسیب DNA و بازدارندگی فعالیت آنزیم های آلفا-گلوکوسیداز و آلفا-آمیلاز پپتید های زیست فعال فرآورده تخمیری سس ماهی ساردین. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (73) :341-331

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8260-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی
2- استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی
3- استادیار پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه، ارومیه، آذربایجان غربی
4- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده:   (2635 مشاهده)
چکیده در این مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی، ممانعت از آسیب اکسیداتیو DNA اسپرم های موش توسط رادیکال های هیدروکسیل و بازدارندگی فعالیت آنزیم های تجزیه کننده کربوهیدرات (آلفا-گلوکوسیداز و آلفا-آمیلاز) سس مهیاوه بررسی گردید. سس مهیاوه دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالا در مهار رادیکال های ABTS  و هیدروکسیل با IC50 به ترتیب 179 و 147 میکروگرم در میلی لیتر و قدرت احیاء آهن (FRAP) داشته است. فرآورده سنتی تخمیری مهیاوه بطور معنی داری از آسیب DNA اسپرم های موش توسط رادیکال های هیدروکسیل از طریق جلوگیری از تشکیل DNA های تک‌رشته‌ای در سلول های اسپرمی موش به همراه درصد بالاتر زنده مانی اسپرم ها داشتند. پپتیدهای سس مهیاوه بنحو موثری از فعالیت آنزیم های آلفا-گلوکوسیداز و آلفا-آمیلاز در مقایسه با داروی آکاربوز با IC50 به ترتیب  76/23 و 39/20 میکروگرم در میلی لیتر جلوگیری نمودند. این مطالعه نشان داد که فرآورده سنتی مهیاوه غنی از پپتید های زیست فعال با فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد دیابت بوده که طی فرآیند تخمیر تولید گردیده و می تواند به عنوان فرآورده فراسودمند مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 389 kb]   (1682 دریافت)    

دریافت: 1396/7/3 | پذیرش: 1396/7/3 | انتشار: 1396/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.