دوره 10، شماره 41 - ( 1392 )                   جلد 10 شماره 41 صفحات 46-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mathematical modeling of microbial load in poultry meat fillets according to Impedance-Splitting method and evaluation it's correlation with total volatile nitrogen (TVN) Fazlara, A. 1 , Pourmahdi Brojeni, M.2, Jaferi, F.3. FSCT 2013; 10 (41) :35-46
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8141-fa.html
مدل سازی ریاضی تراکم میکروبی بر اساس روش امپدانس در فیله گوشت ماکیان و بررسی تطابق آن با مقدار ازت فرار تام (TVN) علی فضل آرا 1، مهدی پورمهدی بروجنی2، فروغ جافری3. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1392; 10 (41) :35-46

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8141-fa.html


چکیده:   (4120 مشاهده)
چکیده شمارش کلی بار میکروبی نمونه فیله­های گوشت ماکیان به روش­ مرسوم پورپلیت و مطابقت نتایج حاصله با استانداردهای موجود از جمله کارهای آزمایشگاهی معمول است. از سوی دیگر سرعت دستیابی به نتایج در اسرع وقت از جمله نکات ویژه و مد نظر به منظور اطمینان از کیفیت محصول می باشد. لذا با تکیه بر این موضوع، بهره گیری از تکنیک امپدانس به عنوان روشی جدید در ارزیابی بار میکروبی فیله­های گوشت ماکیان مد نظر واقع شد که با صرف وقت کمتر، دستیابی سریع تر به نتایج را میسر می سازد. همچنین در این مطالعه مطابقت نتایج حاصله از روش امپدانس با نتایج بدست آمده از روش مرجع کشت پورپلیت و نیز میزان ازت فرارکل مورد بررسی واقع گردید. در طی این بررسی تعداد 80 نمونه فیله گوشت ماکیان (40 نمونه فصل سرد و 40 نمونه فصل گرم) تهیه شد و با استفاده از روش امپدانس و نیز روش مرجع پورپلیت مورد ارزیابی از نظر شمارش کلی بار میکروبی قرار گرفتند. همچنین مقدار ازت فرارتاماندازه­گیری شد. روش پورپلیت، اندازه­گیری مقدار ازت فرارتام و روش امپدانس، بر اساس دستورالعمل­های موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام پذیرفت و سپس با استفاده از نتایج، منحنی­های مربوط به انطباق سه روش با یکدیگر و معادله منحنی­های مذکور با استفاده از روش­های آماری و نرم افزار Excel بدست آمد. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، میزان تطابق روش امپدانس با روش مرجع پورپلیت در فصول سرد و گرم ونیز کل داده ها به ترتیب 1/98% ، 3/97%  و 4/97% بود. میزان تطابق روش امپدانس با مقدار ازت فرارتام در فصول سرد و گرم و نیز کل داده ها به ترتیب 5/81% ، 4/85%  و 5/82% وهمچنین میزان تطابق مقدار بار باکتریایی با مقدار ازت فرارتام به همان ترتیب معادل 2/83% ، 8/86%  و 4/84% حاصل گردید. بنابر نتایج موجود، به لحاظ اهمیت حصول هر چه سریع­تر نتایج در آزمون­های کنترل کیفیت غذایی، بهره­گیری از تکنیک های جدیدی همچون روش امپدانس در صنایع غذایی به عنوان جایگزینی برای روش­های مرسوم قدیمی می تواند مورد استفاده باشد.  
متن کامل [PDF 423 kb]   (3791 دریافت)    

دریافت: 1390/10/28 | پذیرش: 1391/10/28 | انتشار: 1392/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.