دوره 8، شماره 34 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 34 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of inoculation of Lactobacillus casei as a biopreservative strain on the microbiological and chemical quality of smoked roach. FSCT 2011; 8 (34) :27-34
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8108-fa.html
تاثیر تلقیح Lactobacillus casei، به عنوان یک نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی فرآورده دودی ماهی سفید. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (34) :27-34

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-8108-fa.html


چکیده:   (4975 مشاهده)
چکیده هدف از این مطالعه بررسی نحوه استفاده از نگهدارنده های زیستی در فراورده ماهی سفید دودی بود. از اینرو از باکتری Lactobacillus casei ( که قبلا در بازدارندگی از رشد Listeria monocytogenes نتایج مثبتی را نشان داده بود)  برای بررسی اثرات آن بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی ماهی سفید دودی در طی نگهداری در درجه حرارت های 4 و 20 درجه سانتیگراد استفاده شد. بدین منظور پس از تهیه ماهیان دودی، قطعات گوشت با  cfu/g 104 از سویه Lactobacillus casei تلقیح و به مدت 40 روز در درجه حرارت های 4 و 20 درجه سانتیگراد قرار داده شد (10 روز 4 درجه سانتیگراد، 30 روز 20 درجه سانتیگراد). آزمون های میکروبی (TVC، LAB، EBC، L. monocytogenes) و شیمیایی (TVN و pH) با فاصله زمانی 10 روز بر روی نمونه های تلقیح شده و نمونه های کنترل انجام شد.  نتایج نشان داد که سویهAP 8   Lactobacillus casei کاندیدای مناسبی برای مطالعه در زمینه استفاده از نگه دارنده های زیستی در ماهی سفید دودی می باشد.  این سویه قادر به رشد در فرآورده به شکل وسیعی می باشد و تلقیح آن تغییر معناداری در خصوصیات شیمیایی و میکروبی فرآورده  ماهی سفید دودی در طول دوره نگهداری ایجاد نکرد.
متن کامل [PDF 205 kb]   (4649 دریافت)    

دریافت: 1388/10/3 | پذیرش: 1389/6/23 | انتشار: 1390/12/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.