دوره 14، شماره 70 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 70 صفحات 193-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

حیدری مژگان، مهستی شتربانی پیمان، آخوندزاده بستی افشین. اثر سینرژیک لیزوزیم در پوشش کیتوزان حاوی اسانس زیره سبز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (70) :200-193

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات گروه صنایع غذایی
2- گروه کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی،واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران
3- گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
در این تحقیق پوشش کیتوزان به همراه لیزوزیم و روغن زیره سبز برای افزایش ویژگی انتی باکتریال پوشش کیتوزان به کار برده شد .پس از تهیه پوشش کیتوزان  2 درصد حاوی غلظت‌های مختلف لیزوزیم و غلظت یک درصد اسانس زیره سبز ، ویژگی های ضدمیکروبی این پوشش ها  در فیله مرغ نگهداری شده در دمای یخچالی مدت  12 روز ازلحاظ ویژگی‌های میکروبی (شمارش کلی باکتری‌های هوازی، شمارش باکتری‌های سرمادوست، شمارش باکتری سودوموناس و شمارش کلی فرم‌ها) موردمطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که  روز 12  تعداد باکتری های مزوفیل 3   لگاریتم درهر گرم  و تعداد باکتری های سرما دوست  3 و کلی فرم1.1  و سودوموناس 3  لگاریتم در هر گرم    کاهش نشان دادند. نتایج نشان می دهند لیزوزیم 10 درصد به کاررفته در پوشش کیتوزان حاوی اسانس زیره سبز اثر هم افزایی داشته و می تواند نقش مهمی ررا در افزایش کیفیت محصولات بسته بندی شده داشته باشد و میزان ماندگاری را درمحصولات گوشتی افزایش دهد.

دریافت: 1396/2/19 | پذیرش: 1396/2/19 | انتشار: 1396/9/1