دوره 14، شماره 69 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 69 صفحات 123-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

پیرسا سجاد، مظهری محمد مهدی. ارائه روشی جدید برای افزایش کیفیت آب میوه خرما با استفاه از هیدروژل پلی وینیل الکل. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (69) :133-123

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7494-fa.html


1- استادیار و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
2- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه غیرانتفاعی آفاق ارومیه
چکیده:   (2879 مشاهده)
چکیده
هیدروژل‌ها مواد پلیمری با ساختار شبکه‌ای هستند و قابلیت تورم و جذب آب بالایی دارند که این پلیمرها توانایی جذب مواد شیمیایی و نیز آلاینده های گوناگون را دارند. یکی از هیدروژل های معروف پلی وینیل الکل (PVA) می باشد که یک پلی هیدروکسی است که بیشترین کاربرد را در حذف و اندازه گیری آلاینده های آلی و جامد در محیط های مختلف دارد. در این تحقیق از ویژگی جذبی پلی وینیل الکل برای کاهش کدورت و افزایش شفافیت و رنگ آب میوه خرما استفاده شده است. پلی وینیل الکل با غلظت 5/0 گرم در لیتر تهیه شده و با حجم های 5، 15 و 30 میلی لیتری به نمونه های آب میوه خرما با حجم 250 میلی لیتر اضافه گردید. از طرح آماری مرکب مرکزی برای بررسی تاثیر سه فاکتور حجم پلی وینیل الکل، دمای عملکرد جاذب و مدت زمان برهمکنش جاذب با آب میوه خرما بر روی میزان کاهش کدورت و افزایش رنگ و شفافیت استفاده شد. از روش رویه سطح پاسخ نیز جهت بدست آوردن شرایط بهینه استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان دادند که پلی وینیل الکل توانایی کاهش کدورت و افزایش رنگ و شفافیت آب میوه خرما را دارد و می توان از این هیدروژل جهت تهیه آب میوه خرما با کیفیت مطلوب قابل ارائه به بازار استفاده کرد. حجم 5 میلی لیتری پلی وینیل الکل، زمان تیمار 34 دقیقه و دمای 40 درجه سانتی گراد بهترین شرایط لازم جهت کاهش کدورت و افزایش رنگ و شفافیت آب میوه خرما را نشان دادند.    
متن کامل [PDF 474 kb]   (1493 دریافت)    

دریافت: 1395/2/14 | پذیرش: 1395/12/14 | انتشار: 1396/8/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.