Sanadgol N, Hosseini Ghaboos S H, Sadeghi Mahoonak A. Evaluation the effect of microwave pretreatment on the antioxidant properties of flaxseed protein hydrolysate. FSCT 2024; 21 (148) :190-205
URL:
http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73204-fa.html
سندگل نادر، حسینی قابوس سید حسین، صادقی ماهونک علیرضا. بررسی تاثیر پیش تیمار مایکرویو بر ویژگیهای آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (148) :190-205
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73204-fa.html
1- 1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
2- استادیار مرکز تحقیقاتصنایع غذایی شرق گلستان، واحد آزاد شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران ، hosseinighaboos@yahoo.com
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (460 مشاهده)
در این پژوهش تاثیر پیشتیمار مایکروویو در توانهای 500 و 900 وات بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و آنتی اکسیدانی کل) پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان در بازه زمانی 2100-30 دقیقه بررسی گردید. در مرحله بعد تاثیر غلظتهای متفاوت (mg/ml 100-20) تیمار بهینه بر ویژگیهای آنتیاکسیدانی (ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، فعالیت احیاء کنندگی یون آهن، مهار رادیکال DPPH و شلاته کنندگی یون آهن) بررسی و با خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین ث بهعنوان یک آنتی اکسیدان سنتزی و پروتئین هیدرولیز نشده بذر کتان مقایسه شد. نتایج نشان داد که پیشتیمار مایکروویو در توان 500 وات بهطور معنیداری باعث افزایش خواص آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و آنتی اکسیدانی کل) پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان شد اما توان بیشتر مایکروویو (900 وات) باعث کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده تولیدی نسبت به نمونه بدون اعمال پیش تیمار و یا نمونه با اعمال پیش تیمار مایکروویو با توان 500 وات شد. نمونه با اعمال پیش تیمار مایکروویو با توان 500 وات و رمان هیدرولیز 180 دقیقه بهنوان تیمار بهینه با بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH بهعنوان تیمار بهینه انتخاب شد. بررسی تاثیر غلظت بر خواص آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده نشان داد که بیشترین مهار رادیکال آزاد DPPH (7/52 درصد)، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (35/1 جذب در 695 نانومتر)، فعالیت احیاء کنندگی یون آهن (859/0 جذب در 700 نانومتر) در غلظت (mg/ml) 60 و بیشترین فعالیت شلاتهکنندگی یون آهن (83/50 درصد) در غلظت (mg/ml) 80 حاصل شد. در نتیجه پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان با دارا بودن قابلیت آنتی اکسیدانی مناسب قابلیت کاربرد در تولید محصولات غذایی فراسودمند، مکملهای غذایی ورزشکاران و سالمندان را دارد.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
پروتئین ها و پپتید ها دریافت: 1402/10/11 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/3/1