دوره 21، شماره 148 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 148 صفحات 205-190 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sanadgol N, Hosseini Ghaboos S H, Sadeghi Mahoonak A. Evaluation the effect of microwave pretreatment on the antioxidant properties of flaxseed protein hydrolysate. FSCT 2024; 21 (148) :190-205
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73204-fa.html
سندگل نادر، حسینی قابوس سید حسین، صادقی ماهونک علیرضا. بررسی تاثیر پیش تیمار مایکرویو بر ویژگی‌های آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (148) :190-205

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-73204-fa.html


1- 1- دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
2- استادیار مرکز تحقیقاتصنایع غذایی شرق گلستان، واحد آزاد شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران ، hosseinighaboos@yahoo.com
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (186 مشاهده)
در این پژوهش تاثیر پیش­تیمار مایکروویو در توان­های 500 و 900 وات بر ویژگی­های آنتی­اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و آنتی اکسیدانی کل) پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان در بازه زمانی 2100-30 دقیقه بررسی گردید. در مرحله بعد تاثیر غلظت­های متفاوت (mg/ml 100-20) تیمار بهینه بر ویژگی­های آنتی­اکسیدانی (ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، فعالیت احیاء کنندگی یون آهن، مهار رادیکال DPPH و شلاته کنندگی یون آهن) بررسی و با خاصیت آنتی اکسیدانی ویتامین ث به­عنوان یک آنتی اکسیدان سنتزی و پروتئین هیدرولیز نشده بذر کتان مقایسه شد. نتایج نشان داد که پیش­تیمار مایکروویو در توان­ 500 وات به­طور معنی­داری باعث افزایش خواص آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و آنتی اکسیدانی کل) پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان شد اما توان بیشتر مایکروویو (900 وات) باعث کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده تولیدی نسبت به نمونه بدون اعمال پیش تیمار و یا نمونه با اعمال پیش تیمار مایکروویو با توان 500 وات شد. نمونه با اعمال پیش تیمار مایکروویو با توان 500 وات و رمان هیدرولیز 180 دقیقه به­نوان تیمار بهینه با بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی کل و فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH به­عنوان تیمار بهینه انتخاب شد. بررسی تاثیر غلظت بر خواص آنتی اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده نشان داد که بیشترین مهار رادیکال آزاد DPPH  (7/52 درصد)، ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (35/1 جذب در 695 نانومتر)، فعالیت احیاء کنندگی یون آهن (859/0 جذب در 700 نانومتر) در غلظت (mg/ml) 60 و بیشترین فعالیت شلاته­کنندگی یون آهن (83/50 درصد) در غلظت (mg/ml) 80 حاصل شد. در نتیجه پروتئین هیدرولیز شده بذر کتان با دارا بودن قابلیت آنتی اکسیدانی مناسب قابلیت کاربرد در تولید محصولات غذایی فراسودمند، مکمل­های غذایی ورزشکاران و سالمندان را دارد.
 
متن کامل [PDF 632 kb]   (166 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: پروتئین ها و پپتید ها
دریافت: 1402/10/11 | پذیرش: 1402/11/14 | انتشار: 1403/3/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.