دوره 13، شماره 50 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 50 صفحات 169-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

علی نژاد مرجانه، معتمدزادگان علی، رضائی مسعود. خواص کاربردی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیزشده کوسه چانه سفید (Carcharhinus dussumieri). مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (50) :159-169

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-7210-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران
2- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران، ایران
3- استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور ، مازندران، ایران
چکیده:   (4341 مشاهده)
گوشت کوسه چانه سفید (Carcharhinus dussumieri) توسط محلول 1/0 مولار NaCl شستشو داده شد. سپس در دمای 50 درجه سانتی­گراد، به مدت 120 دقیقه توسط آنزیم آلکالاز هیدرولیز و به روش پاششی خشک گردید. خواص کاربردی پروتئین هیدرولیز شده، شامل حلالیت، دانسیته توده­ای، جذب روغن، جذب ایزوترم، ویسکوزیته سینماتیک و نیز فعالیت آنتی­اکسیدانی آن شامل قدرت حذف رادیکال آزادDPPH  و میزان تأثیر پروتئین هیدرولیز شده بر پایداری اکسایشی روغن سویا بررسی شد. ویسکوزیته سینماتیک و قدرت حذف رادیکال آزاد DPPH  به صورت تابعی از غلظت پروتئین هیدرولیز شده اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که میزان حلالیت پروتئین هیدرولیز شده­ی گوشت کوسه چانه سفید در pH های مختلف بیش از 6/83%، میزان دانسیته توده­ای 46/113 گرم بر لیتر و میزان جذب روغن، 15/131 میلی­گرم به ازای 50 میلی­گرم پودر پروتئین هیدرولیز شده بود. با افزایش غلظت محلول پروتئینی، ویسکوزیته سینماتیک افزایش یافت. (05/0P<). قدرت حذف رادیکال آزاد DPPH پروتئین­ هیدرولیز شده با غلظت  20 میلی­گرم بر میلی­لیتر،  47/96% و دوره القایی38/2ساعت بود که بطور معنی­داری  (05/0P<) بیشتر از نمونه روغن بدون آنتی­اکسیدان بود. در نتیجه پروتئین هیدرولیز­شده کوسه چانه سفید دارای خواص کاربردی و آنتی­اکسیدانی مطلوب می­باشد و می­توان از آن به­عنوان آنتی اکسیدان طبیعی در صنایع غذایی یا دارویی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 378 kb]   (1832 دریافت)    

دریافت: 1393/2/6 | پذیرش: 1393/12/6 | انتشار: 1394/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.