دوره 21، شماره 147 - ( 1403 )                   جلد 21 شماره 147 صفحات 130-114 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khakpour F, Pirsa S. Extraction of nanoparticles of Avondol plant (Smyrnium cordifolium Boiss) and its use in the preparation of alfalfa seed mucilage biocomposite and milk thistle seed oil and investigation of its physicochemical properties.. FSCT 2024; 21 (147) :114-130
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71840-fa.html
خاکپور فاطمه، پیرسا سجاد. استخراج نانوذرات گیاه آوندول (Smyrnium cordifolium Boiss) و استفاده از آن در تهیه بیوکامپوزیت موسیلاژ بذر یونجه و روغن بذر گیاه خار مریم و بررسی خواص فیزیکوشیمیایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1403; 21 (147) :114-130

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-71840-fa.html


1- دانشگاه ، sevdakhakpour1@gmail.com
2- دانشگاه
چکیده:   (384 مشاهده)
زمینه مطالعاتی: افزودن نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم می¬تواند سبب بهبود خواص فیزیکوشیمیایی فیلم¬¬های بر پایه موسیلاژ بذر یونجه شود. هدف: هدف در این مطالعه تهیه فیلم¬های خوراکی از موسیلاژ بذر یونجه با نانوذرات آوندول (0، 2، 4 %) و اسانس خار مریم (0، 1، 2 %) بود. روش¬کار: فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر یونجه تهیه شده و نانوذرات آوندول (0، 2، 4 %) و اسانس خار مریم (0، 1، 2 %) به آن افزوده شد. خواص فیزیکوشیمیایی فیلم¬ها تهیه شده بررسی شد. نتایج: مطابق نتایج به دست آمده با افزایش مقدار نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم در فیلم باعت کاهش خواص مکانیکی فیلم¬ها شد. نتایج فعالیت ضدمیکروبی نشان داد که افزودن نانوذرات آوندول باعث فعالیت فیلم علیه استافیلوکوکوس اورئوس شد. نتایج پراکنندگی نور دینامیکی (DLS) نانوذرات آوندول را تایید کردند. نتایج تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) حضور فیزیکی نانوذرات آوندول را در ماتریس پلیمری تایید کرد. افزایش نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم در فیلم¬ها توانستند تجزیه حرارتی موسیلاژ بذر یونجه را به¬تاخیر بیاندازند و باعث افزایش پایداری حرارتی فیلم موسیلاژ گردند. نتیجه¬گیری نهایی: افزودن نانوذرات آوندول و اسانس خار مریم به فیلم¬های خوراکی بر پایه موسیلاژ بذر یونجه سبب بهبود ضدمیکروبی، فوریه مادون قرمز (FTIR) فیلم¬ها، همچنین موجب تضعیف خواص مکانیکی گردید.
متن کامل [PDF 978 kb]   (342 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1402/7/12 | پذیرش: 1402/9/21 | انتشار: 1403/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.