دوره 9، شماره 35 - ( 1391 )                   جلد 9 شماره 35 صفحات 66-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of somatic cell counts on viscoelastic properties of strained yoghurt. FSCT 2012; 9 (35) :57-66
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6760-fa.html
تاثیر شمار سلولهای پیکری بر برخی ویژگیهای ویسکوالاستیک ماست چکیده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1391; 9 (35) :57-66

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6760-fa.html


چکیده:   (4398 مشاهده)
چکیده بیماری ورم پستان یکی از بیماریهای رایج در دام های شیری است که بر روی شیر و محصولات شیری حاصل از آن تاثیر گذار است. در این پژوهش تاثیر شمار سلولهای پیکری بر خواص ویسکو الاستیک ماست چکیده توسط آزمون های نوسانی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور نمونه های ماست چکیده با استفاده از شیر خام حاوی تعداد سلولهای پیکری کمتر از200000 سلول در هر میلی لیتر (سطح پایین)، بین 200000 تا 800000 سلول در هر میلی لیتر(سطح متوسط) و بیش از 800000 سلول در هر میلی لیتر (سطح بالا) تهیه گردید. نتایج آزمون روبش کرنش نشان دادند که با افزایش شمار سلول های پیکری قدرت ساختار، تنش تسلیم، نقطه ی آغاز جریان و وابستگی مولفه ی الاستیک (Gʹ) به کرنش در انتهای ناحیه ی خطی ویسکوالاستیک (LVE) کاهش می یابد. نتایج آزمون روبش فرکانس نیز نشان دادند که در تمام نمونه ها مولفه ی الاستیک بر مولفه ی ویسکوز برتری دارد اما با افزایش شمار سلولهای پیکری، قدرت ساختار تا 9 برابر کاهش یافته و وابستگی Gʹ  به فرکانس افزایش  می یابد که این امرنشان دهنده ی تغییر ساختار از حالت ژل به حالت ژل مانند در          نمونه های ماست چکیده با افزایش شمار سلول های پیکری است. با توجه به نتایج به دست آمده از این پژوهش مشخص می شود که شمار سلول های پیکری در شیر خام یک ویژگی مهم در تعیین ویژگی های کیفی و میزان بهره ی نمونه های ماست چکیده محسوب        می شود.
متن کامل [PDF 320 kb]   (4466 دریافت)    

دریافت: 1389/4/18 | پذیرش: 1390/4/18 | انتشار: 1391/4/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.