دوره 19، شماره 133 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 133 صفحات 308-297 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasi Ghaznaq M, Rezazadeh Bari M, Alizadeh Khaledabad M, Amiri S. Encapsulation of Lactobacillus acidophilus PTCC 1643 with composite wall of xanthan gum, soy protein isolate and fructooligosaccharide: investigation microcapsule characteristics. FSCT 2023; 19 (133) :297-308
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66938-fa.html
عباسی گزنق مریم، رضازادباری محمود، علیزاده خالدآباد محمد، امیری صابر. درون پوشانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC 1643 با دیواره کامپوزیتی صمغ زانتان، ایزوله پروتئین سویا و فروکتوالیگوساکارید: بررسی ویژگی‌های میکروکپسول ها. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (133) :297-308

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-66938-fa.html


1- دانشجوی دکترای تخصصی زیست فناوری مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، sa.amiri@urmia.ac.ir
چکیده:   (787 مشاهده)
درون پوشانی روشی موثر برای افزایش زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک می‌باشد. هدف از این پژوهش تعیین فرمولاسیون بهینه برای میکروکپسولاسیون لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC 1643 با ایزوله پروتئین سویا، صمغ زانتان و فروکتوالیگوساکارید به عنوان مواد دیواره با روش خشک کردن انجمادی می‌باشد. بدین منظور 19 تیمار با طرح Combine توسط نرم افزار   Design expert تهیه شدند. آزمون‌های کارایی درون پوشانی، اندازه ذرات، پتانسیل زتا، و زنده مانی پروبیوتیک، FTIR و SEM بر روی نمونه‌ها انجام شد. نمونه بهینه بر اساس کمترین پتانسیل زتا و اندازه ذرات انتخاب گردید و ویژگی­های میکروکپسول، با آزمون­های فوق­الذکر تعیین گردید. نتایج نشان داد زنده مانی پروبیوتیک با افزایش غلظت ایزوله پروتئین سویا و صمغ زانتان به ترتیب افزایش و کاهش یافت. اندازه ذرات نمونه‌ها نیز با افزایش غلظت ایزوله پروتئین سویا افزایش یافت. به طور کلی با توجه به اثر محافظتی صمغ زانتان، ایزوله پروتئین سویا و فروکتوالیگوساکارید بر پروبیوتیک‌ها می‌توان نتیجه گرفت که این ترکیبات به عنوان دیواره برای درون پوشانی می‌توانند برای غنی سازی محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرند.
متن کامل [PDF 962 kb]   (653 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1401/11/1 | پذیرش: 1401/12/15 | انتشار: 1401/12/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.