دوره 8، شماره 32 - ( 1390 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 122-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

An investigation on the effect of ultrasound waves and pretreatment methods on the extraction of oil from pomegranate seeds. FSCT 2011; 8 (32) :115-122
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6343-fa.html
بررسی تأثیر امواج فراصوت و روش های پیش فراوری براستخراج روغن از هسته انار. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1390; 8 (32) :115-122

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-6343-fa.html


چکیده:   (7416 مشاهده)
 چکیده روغن دانه انار ارزش تغذیه ای بالایی داشته و غنی از ترکیبات مختلف می باشد  و کاربردهای زیاد در صنایع خوراکی، دارویی و بهداشتی دارد. در این پژوهش تأثیر امواج پرقدرت فراصوت در فرکانس 20 کیلوهرتز بر راندمان استخراج روغن از دانه انار مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای مورد مطالعه، شامل روش استخراج روغن در 2 سطح (استخراج با حلال باکمک فراصوت و استخراج با حلال بدون فراصوت)، زمان فرایند در 3 سطح (30، 45 و60 دقیقه) و روش آماده سازی و پیش فراوری دانه ها در 6 سطح (آسیاب، خیساندن و آسیاب، صوت وآسیاب، خیساندن وصوت وآسیاب، آسیاب و صوت و آبگیری، خیساندن وآسیاب و صوت و آبگیری) بودند. نتایج آزمایشات نشان داد که در بین دو روش مورد بررسی، استخراج با امواج فراصوت بدون این که تأثیری بر ترکیب اسید های چرب و مقدار کمی آنها داشته باشد، بازده استحصال بیشتری را بدست داد. همچنین آماده سازی دانه با آب گرم و فراصوت بازده استخراج روغن را به طور معنی داری افزایش داد. افزون بر این مشخص گردید که در حضور امواج فراصوت زمان استخراج به 30 دقیقه کاهش یافت.
متن کامل [PDF 137 kb]   (7502 دریافت)    

دریافت: 1389/11/7 | پذیرش: 1390/5/17 | انتشار: 1391/4/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.