دوره 19، شماره 126 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 126 صفحات 296-283 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tabrizi M, Shahidi S, Chekin F, Ghorbani-HasanSaraei A, Naghizadeh Raeisi S. Facil and green synthesis of biocompatible nanocomposites based on iron oxide/reduced graphene oxide for determination of Vanillin in Food Samples: Response surface methodology optimization. FSCT 2022; 19 (126) :283-296
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59812-fa.html
تبریزی مهسا، شهیدی سیداحمد، چکین فرشته، قربانی حسن سرایی آزاده، نقی زاده رئیسی شهرام. سنتز آسان و سبز نانوکامپوزیت‌های زیست سازگار بر پایه گرافن اکسید کاهش‌یافته/اکسید آهن جهت اندازه‌گیری وانیلین در نمونه‌های غذایی: بهینه‌سازی به روش سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (126) :283-296

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-59812-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی ، sashahidy@yahoo.com
3- گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا… آملی
چکیده:   (899 مشاهده)
اندازه‌گیری افزودنی‌ها نقش مهمی در کنترل کیفیت مواد غذایی دارد و تأثیر بسیاری بر سلامت عمومی دارد؛ بنابراین، تشخیص سریع این ترکیبات در نمونه‌های غذایی در ایمنی مواد غذایی اهمیت دارد. در این پژوهش، نانوکامپوزیت گرافن اکسید احیاکننده/ Fe3O4 (rG-Fe3O4-NC) از طریق عصاره پوست لیموترش در محیط آبی به‌عنوان یک عامل کاهنده سنتز شد. در ابتدا بهینه‌سازی چند متغیره بر مبنای طرح مرکب مرکزی چرخش پذیر در روش سطح پاسخ جهت تعیین شرایط بهینه متغیرهای تجربی مؤثر بر ساخت الکترود مورداستفاده قرار گرفت. طراحی آزمایش برای تعیین شرایط بهینه pH و محتوای نانوکامپوزیت (درصد) در سنتز الکترود انجام شد. شرایط بهینه شامل pH معادل 6 و محتوای نانوکامپوزیت 8 درصد تعیین شدند. سنتز نانو کامپوزیت‌ها با تکنیک‌های TEM و XRD مشخص شدند. پس‌ازآن، الکترود خمیر کربن (CPE) با rG-Fe3O4-NC اصلاح شد و به‌عنوان یک حسگر الکتروآنالیز برای بررسی وانیلین استفاده شد. گزینش پذیری الکترود اصلاح‌شده از طریق تداخل ویتامین B2، متیونین، والین، گلیسین، کلرید پتاسیم (KCl)، برومید پتاسیم (KBR) و گلوکز در حضور 25 میکرومولار وانیلین در سطح rG-Fe3O4-NC/CPE با خطای قابل‌قبول 5 درصد بررسی شد. نتایج نشان داد که 500 برابر ترکیبات فوق هیچ‌گونه تداخل مهمی در فرآیند تشخیص بر 25 میکرومولار وانیلین ندارند. گستره خطی برای وانیلین در محدوده بین 0/1 نانومولار تا 250 میکرو مولار با حد تشخیص 3/0 نانومولار گزارش شد. در نهایت rG-Fe3O4-NC/CPE با موفقیت برای تعیین مقدار وانیلین در نمونه‌های غذایی استفاده شد. بنابراین می توان از حسگر پیشنهادی در خطوط تولید مواد غذایی نظیر شیرهای طعم دار و بستنی به صورت برخط در تعیین مقدار وانیلین استفاده کرد.
متن کامل [PDF 636 kb]   (273 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی
دریافت: 1400/12/5 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1401/5/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.