دوره 19، شماره 127 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 127 صفحات 123-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagherifard A, Bagherifard G, Bagheri F. Effects Of Harvesting Hour On Essential Oil Content And Composition Of Capparis spinosa. FSCT 2022; 19 (127) :113-123
باقری فرد امین الله، باقری فرد گودرز، باقری فرود. تأثیر ساعت برداشت بر ترکیبات و محتوای اسانس گیاه کبر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (127) :113-123

1- دانشگاه ازاد اسلامی. واحد یاسوج ، aminbagherifard@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج، یاسوج، ایران
این مطالعه به منظور استخراج روغن اسانسی گیاه کبر و آنالیز اجزای تشکیل دهنده آن انجام شد. در این مطالعه برای اولین بار ترکیب های شیمیایی اسانس گل و جوانه گل کبر در دو مرحله برداشت شامل قبل از طلوع آفتاب و بعد از طلوع آفتاب با دستگاه GC/MS آنالیز گردید. نتایج آنالیز اسانس نشان داد  30، 20، 27 و 7 ترکیب بترتیب در اسانس جوانه گل بعد از طلوع آفتاب، جوانه گل قبل از طلوع آفتاب، گل باز شده قبل از طلوع آفتاب و گل باز شده بعد از طلوع آفتاب شناسایی شد. ترکیبات ایزوتیوسیاناتی و ترپنی بیشترین درصد ترکیبات را در همه ی نمونه ها شامل بود. ترکیب اصلی تشکیل دهنده نمونه های اسانس Isobutyl isothiosyanate بود. تعداد 17 ترکیب در نمونه های گل و جوانه گل بعد از طلوع خورشید با هم مشترک بودند. همچنین نتایج نشان داد که ترکیب کارواکرول در نمونه های برداشت شده در اسانس گل و جوانه گل بعد از طلوع آفتاب ترکیب غالب بود. با توجه به نتایج این تحقیق بسته به نوع ترکیب مورد نظر روش برداشت از اندام های گیاه کبر می تواند متفاوت باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: اسانس ها و عصاره ها
دریافت: 1400/11/9 | پذیرش: 1401/3/31 | انتشار: 1401/6/10