دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 146-135 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yavari Maroufi L, Shahabi N, Ghorbani M. Properties Evaluation of Reinforced Chitosan-Modified Guar Gum Film Containing Rosemary Extract for Active Food Packaging. FSCT 2022; 19 (125) :135-146
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57927-fa.html
یاوری معروفی لیلا، شهابی نسیم، قربانی مرجان. ارزیابی ویژگی‌های فیلم تقویت شده کیتوزان- صمغ گوار اصلاح شده حاوی عصاره رزماری به منظور کاربرد در بسته‌بندی فعال مواد غذایی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :135-146

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57927-fa.html


1- گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، ghorbani.marjan65@yahoo.com
چکیده:   (1267 مشاهده)
بسته‌بندی اهمیت به‌سزایی در حفاظت، انبار کردن و حمل و نقل بهداشتی مواد غذایی و هم‌چنین مواد خام به ویژه در مقابل اکسیداسیون و فساد میکروبی دارد. دفن زباله‌های تجزیه ناپذیر ناشی از بسته‌بندی پلاستیکی مواد غذایی یکی از مهم‌ترین چالش‌های جهان می‌باشد که امروزه در جهت کاهش و رفع این مشکل، استفاده از بیوپلیمرهای طبیعی و تجزیه پذیر، شامل پلی‌ساکاریدها توصیه می‌شود. کیتوزان از جمله پلی‌ساکاریدهایی می‌باشد که در ساختار فیلم‌های خوراکی زیست تخریب پذیر استفاده می‌شود. محدودیت اصلی فیلم های مبتنی برکیتوزان خواص مکانیکی ضعیف، حلالیت بالا در آب و نفوذپذیری آن به بخار آب است. این مطالعه با هدف بهبود عملکرد فیزیکوشیمیایی فیلم‌های مبتنی بر کیتوزان انجام شد. فیلم‌های مبتنی بر کیتوزان با صمغ گوار دی‌آلدهیدی در نسبت‌های مختلف تهیه شدند. ظهور پیک در طول موج 1680 بر سانتی‌متر در طیف جذبی فیلم ترکیبی کیتوزان-گوار دی‌آلدهیدی، تشکیل پیوند کووالانسی (گروه آمیدی) بین عامل‌های آمین کیتوزان و عامل‌های آلدهیدی گوار دی‌آلدهیدی را تایید می‌کند. فیلم  بهینه کیتوزان- گوار دی‌آلدهیدی (نسبت حجمی 2:1) در مقایسه با دیگر فیلم‌ها کم‌ترین حلالیت (25/0 ± 03/20 درصد)، کم‌ترین نفوذپذیری به بخار آب ( 10-10Ð 07/3 گرم.میلی‌متر/ میلی‌متر مربع.ساعت.پاسکال) و بیش‌ترین مقاومت کششی (06/1 ± 05/48 مگاپاسکال) را نشان داد. هم‌چنین افزودن 10 درصد عصاره‌ رزماری بزرگ‌ترین منطقه مهاری با قطر21/0 ± 55/20 میلی‌متر مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس و 07/0 ± 75/12 میلی‌متر مربوط به اشریشیاکلی را نشان داد. نتایج نشان می‌دهد فیلم تولید شده حاوی رزماری می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای استفاده در بسته‌بندی فعال مواد غذایی در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 867 kb]   (624 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بسته بندی و انواع پوشش های در صنایع غذایی
دریافت: 1400/9/24 | پذیرش: 1401/1/30 | انتشار: 1401/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.