دوره 20، شماره 134 - ( 1402 )                   جلد 20 شماره 134 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami S, Farahmandfar R, Farmani J, Raftani Amiri Z, Motevali A. Evaluating combined effect of microwave power - edible coating on physicochemical properties of dried apple slices. FSCT 2023; 20 (134) :1-16
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57891-fa.html
کرمی سالار، فرهمندفر رضا، فرمانی جمشید، رفتنی امیری زینب، متولی علی. اثر ترکیبی توان مایکروویو – غلظت پوشش خوراکی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی برش های میوه سیب خشک شده. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1402; 20 (134) :1-16

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57891-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران ، re1farahmand@gmail.com
3- گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران
چکیده:   (557 مشاهده)
هدف از این پژوهش، بررسی اثر پوشش­ های خوراکی ریحان، مرو و کیتوزان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی برش­ های خشک­شده میوه سیب در مایکروویو بود. در این پژوهش، برش ­های میوه سیب در سه غلظت (0، 0/5 و 1 درصد) با ریحان، مرو و کیتوزان پوشش ­دهی شدند و تحت تیمار با امواج مایکروویو در توان­ های مختلف (90، 180 و 360 وات) قرار گرفتند. مولفه ­های سینتیک خشک­ کردن، رنگ، بافت و فعالیت آنتی­ اکسیدانی برگه ­های سیب بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ­ها حاکی از آن بود که خشک­ کردن ورقه­ های سیب تنها در محدوده دوره سرعت نزولی اتفاق افتاد. این داده ­ها با 7 مدل تجربی متفاوت برازش شدند که از بین این مدل­ ها، مناسب­ترین مدل برای پوشش­ های صمغ ریحان، مرو و کیتوزان به ترتیب، مدل میدیلی و همکاران، تقریب و ورما بود که میدیلی و همکاران با دقت بیشتری نسبت به سایر مدل­ ها قادر به پیش­بینی محتوی رطوبتی بود. همچنین، مقدار مولفه ­های روشنایی، چسبندگی، پیوستگی و فعالیت آنتی ­اکسیدانی با افزایش غلظت پوشش و توان­ ماکروویو، افزایش اما مقدار قرمزی، زردی، قهوه ­ای شدن، تغییر رنگ کلی و سفتی کاهش یافت. به­ طور کلی، پوشش ­دهی خوراکی یکی از روش­ های نوین که سبب افزایش مدت ­زمان نگه­داری و کیفیت محصول نهایی می ­شود. لذا، تیمار میوه­ ها با استفاده از پوشش های خوراکی برای افزایش کیفیت ظاهری، بهبود رنگ در انتهای فرآیند خشک­ کردن پیشنهاد می­ گردد.
 
متن کامل [PDF 421 kb]   (618 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استخراج ترکیبات موثره
دریافت: 1400/9/23 | پذیرش: 1401/6/8 | انتشار: 1402/1/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.