دوره 7، شماره 25 - ( 1389 )                   جلد 7 شماره 25 صفحات 122-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Occurrence of aflatoxin M1 in Iranian white cheese. FSCT 2010; 7 (25) :117-122
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5771-fa.html
بررسی میزان آفلاتوکسین M1 ‌در پنیر سفید ایرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1389; 7 (25) :117-122

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5771-fa.html


چکیده:   (4779 مشاهده)
چکیده افلاتوکسین ها متابولیت ثانویه کپک ها هستند که بوسیله گونه های کپک آسپرژیلوس تولید می گردند. افلاتوکسین ها  منجر به مسمومیت حاد و/ یا مزمن شده و دارای اثرات کارسینوژنیک ، موتاژنیک و تراتوژنیک  هستند. افلاتوکسین M1 متابولیت افلاتوکسین B1 است و همراه با شیر حیوانات شیرده که با علوفه آلوده به افلاتوکسین B1 تغذیه شده اند دفع می گردد. وجود افلاتوکسین M1 در پنیر ناشی از تولید این فرآورده لبنی از شیرهای آلوده به افلاتوکسین M1 می باشد. در این مطالعه مقطعی 188 نمونه پنیر سفید ایرانی در فصول زمستان و تابستان از سطح عرضه نمونه برداری شد و مقدار افلاتوکسین آنها با روش الیزا تعیین شد.133 نمونه(7/70%)  آلوده بودند . میانگین غلظت افلاتوکسین M1 در نمونه ها ng/kg 343 بود و در 68 نمونه ( 2/36%) آلودگی بیشتر از حداکثرحد تحمل (ng/kg 250) پذیرفته شده بوسیله بعضی از کشورهای اروپایی بود. میانگین غلظت افلاتوکسین در فصل زمستان (ng/kg 495) بطور معنی داری (05/0 p <) از  فصل تابستان (ng/kg 191)  بیشتر بود . نتیجه گرفته شد که میزان شیوع  آلودگی پنیر با افلاتوکسین M1  زیاد بوده که از نقطه نظر سلامتی قابل توجه می باشد.
متن کامل [PDF 116 kb]   (3193 دریافت)    

دریافت: 1387/2/10 | پذیرش: 1387/11/10 | انتشار: 1389/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.