دوره 14، شماره 63 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 63 صفحات 337-349 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مظفریان سارا، منافی صاحبعلی. تهیه و ارزیابی بایو نانوکامپوزیت بر پایه نشاسته سیب زمینی/ نانو خاک رس/اسانس نعناع فلفلی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (63) :349-337

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5735-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران
2- دانشیار گروه مهندسی مواد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده:   (2863 مشاهده)
چکیده در این تحقیق فیلم­های بایو نانوکامپوزیت حاوی نشاسته سیب­زمینی به عنوان پایه فیلم، تقویت شده با اسانس نعناع فلفلی و درصد ثابتی از نانو خاک رس عامل­دار شده با استفاده از روش کاستینگ تهیه شد. ترکیب شامل g 3 نشاسته سیب­زمینی و 4% وزنی مخلوط گلیسرول و سوربیتول به نسبت 3 به 1 به عنوان پلاستی­سایزر به همراه 3% وزنی نانو خاک رس و اسانس نعناع فلفلی با غلظت­های 30-10% حجمی بود. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسانس نعناع فلفلی ویژگی­های فیزیکی شامل میزان حلالیت در آب، میزان جذب آب و محتوای رطوبت به صورت معنی داری (05/0<р) کاهش یافتند. نفوذپذیری نسبت به بخارآب از 03/3 تا 31/7 (6-10×(g/m.s.Pa  به صورت معنی­داری (05/0<р) افزایش و نفوذپذیری به اکسیژن از 10/6 تا 89/4           (cc-mil/(m2 day کاهش معنی­داری (05/0<р) داشت. آزمون­های مکانیکی بیانگر آن بود که با افزایش غلظت اسانس نعناع فلفلی استحکام کششی از 05/10 تا 11/7 (MPa) و مدول یانگ از 09/500 تا 77/200 (MPa) کاهش معنی داری داشت و درصد کشیدگی از 0/15 تا 0/36% افزایش یافت. همچنین باعث افزایش میزان جذب و کاهش میزان عبور نور به ویژه در بازه UV    (nm 400-200) گردید. ‍فیلم­ها خاصیت ضدمیکروبی خوبی علیه باکتری استافیلوکوکوس آرئوس ATCC 25923 از طریق روش فلاسک چرخان از خود نشان دادند. بنابراین افزودن اسانس نعناع فلفلی و نانو خاک رس به فیلم­های نشاسته سیب­زمینی منجر به بهبود ویژگی­های فیزیکی، مکانیکی و میزان جذب و عبور نور در ناحیه فرابنفش گردید و این بایو نانوکامپوزیت­ها توانایی بالایی جهت کاربرد در بسته­بندی­های ضدمیکروب دارا می­باشند.
متن کامل [PDF 303 kb]   (1406 دریافت)    

دریافت: 1395/1/28 | پذیرش: 1395/9/28 | انتشار: 1396/2/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.