دوره 19، شماره 123 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 123 صفحات 391-381 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi M, Gohari Ardabili A, Daraei Garmakhany A. Production and evaluation of double emulsions properties stabilized by hydroxypropyl methyl cellulose. FSCT 2022; 19 (123) :381-391
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57278-fa.html
نوروزی مریم، گوهری اردبیلی اشرف، دارایی گرمه خانی امیر. تولید و ارزیابی ویژگی‌های امولسیون‌های دوگانه تثبیت شده توسط هیدروکسی پروپیل متیل سلولز. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (123) :381-391

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57278-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
2- استادیار گروه مهندسی ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. ، aagohari@yahoo.com
3- استادیار گروه مهندسی ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
چکیده:   (1195 مشاهده)
هدف از این مطالعه، تولید امولسیون‌های دوگانه پایدار شده توسط هیدروکسی پروپیل متیل سلولز و مقایسه ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی آن با امولسیون‌های دوگانه پایدار شده توسط امولسیفایر توئین 80 بود. امولسیون‌های دوگانه با استفاده از روش دو مرحله‌ای تولید شدند. ابتدا یک امولسیون اولیه آب در روغن با افزودن 20 درصد از فاز آبی داخلی حاوی کلرید سدیم به فاز روغنی حاوی 95 درصد روغن آفتابگردان و 5 درصد پلی گلیسرول پلی رسینولئات و مخلوط کردن توسط همزن مغناطیسی تهیه شد. در دومین مرحله امولسیون­سازی، 40 درصد از امولسیون اولیه آب در روغن تولید شده در مرحله اول به 60 درصد از فاز آبی خارجی حاوی امولسیفایر هیدروکسی پروپیل متیل سلولز در سه سطح 2، 3 و 4 درصد، 1 درصد هیدروکسی پروپیل متیل سلولز و 1 درصد توئین 80 و 2 درصد توئین 80 به عنوان نمونه شاهد اضافه و توسط همزن مغناطیسی پراکنده شد. هر دو امولسیون تولید شده، با استفاده از هموژنایزر سرعت بالا به مدت 10 دقیقه با سرعت 15000 دور در دقیقه هموژن شدند. امولسیون‌های دوگانه تولید شده، از نظر اندازه و توزیع اندازه ذرات، پایداری، ویسکوزیته، رنگ و مورفولوژی بهینه­یابی شدند. نتایج نشان دادند که کم‌ترین اندازه ذرات مربوط به امولسیون‌ دوگانه تولید شده توسط توئین 80 بود که اندازه و توزیع ذرات آن به ترتیب 33/385 نانومتر و 31/0 بود. این پارامترها برای امولسیون‌های پایدار شده توسط 4 درصد هیدروکسی پروپیل متیل سلولز به ترتیب 97/453 نانومتر و 33/0 بود.
متن کامل [PDF 714 kb]   (519 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1400/8/29 | پذیرش: 1400/11/12 | انتشار: 1401/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.