دوره 14، شماره 72 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 72 صفحات 229-215 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

چهاردهی سیرتی ضحی، موحدی فرناز، امینی‌فر مهرناز. بهبود خصوصیات مکانیکی و ممانعتی فیلم‌های زیست تخریب پذیر نشاسته سیب زمینی با استفاده از نانوذرات اکسیدروی و کاربرد آن در بسته‌بندی میوه آلبالو ایرانی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (72) :215-229

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5727-fa.html


1- دانش آموخته‌ کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فناوری‌های نوین، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران
2- استادیار، گروه پژوهشی بسته بندی و صنایع سلولزی، پژوهشکده شیمی و پتروشیمی ،پژوهشگاه استاندارد، کرج
3- استادیار، گروه پژوهشی موادغذایی، پژوهشکده غذایی و کشاورزی، پژوهشگاه استاندارد،کرج
چکیده:   (3147 مشاهده)
چکیده میوه آلبالو پس از برداشت به دلیل فساد و تخریب سریع، صادارات محدودی دارد. بسته­بندی مناسب موجب افزایش ماندگاری محصول خواهد شد. از سویی دیگر، فیلم­های طبیعی مورد مصرف در بسته­بندی محصولات غذایی مانند نشاسته، خصوصیات مکانیکی و ممانعتی ضعیفی دارند. بدین منظور استفاده از ترکیبات نانو برای بهبود ویژگی­های فیلم­های بر پایه نشاسته پیشنهاد شده است. نانوذرات اکسیدروی با توجه به خصوصیاتی همچون ایمن بودن، دسترسی آسان و قیمت مناسب، می­تواند به عنوان گزینه­ای مطمئن برای تقویت فیلم­های بر پایه نشاسته مطرح باشند. هدف از انجام این پژوهش، طراحی فیلم­های بسته­بندی جدید بر پایه نشاسته سیب­زمینی که با ترکیب درصدهای مختلف از نانوذرات اکسیدروی (4%، 3%، 2%، 1%، 5/0%،0%) تقویت شده و بررسی عملکرد آن بروی شاخص­های کیفی میوه آلبالوی ایرانی می­باشد. فیلم­های حاصل با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، تست­های مکانیکی و نفوذپذیری به بخارآب بررسی شدند. به طور کلی با افزودن نانوذرات اکسیدروی به بستر فیلم­های بر پایه نشاسته سیب­زمینی، استحکام کششی و مدول الاستیسیته فیلم­ها به ترتیب از 7/3 تا 8/4 مگاپاسکال و از 63 تا 92 مگاپاسکال افزایش یافت در حالیکه، درصد ازدیاد طول و نفوذپذیری نسبت به بخارآب به ترتیب از 26% به 22% و از 7-10×7/5 به 7-10×3/5 (g.Pa-1.h-1.m-1)کاهش یافت. به طور کلی، بررسی­ها نشان داد که فیلم نشاسته حاوی نانوذرات اکسیدروی 2% خصوصیات فیزیکی و مکانیکی بهتری نسبت به فیلم­های دیگر دارد و بنابراین به عنوان مناسب­ترین فیلم، برای ارزیابی تاثیرات نوع بسته­بندی در حفظ شاخص­های کیفی میوه آلبالو مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاکی از بالاتر بودن میزان اسیدیته، ماده جامد محلول و سفتی بافت نمونه آلبالوهای بسته­بندی شده در فیلم نشاسته سیب زمینی/نانوذرات اکسید روی 2% نسبت به نمونه­ میوه­های بسته­بندی شده در فیلم نشاسته خالص و فیلم­های پلی­اتیلن تجاری بودند. در این مطالعه جهت تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد.
متن کامل [PDF 436 kb]   (1873 دریافت)    

دریافت: 1396/5/2 | پذیرش: 1396/5/2 | انتشار: 1396/11/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.