دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 108-101 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khoshbakht R, Kazemeini H, panahi Z. Molecular detection of Campylobacter species and Salmonella spp. In cattle raw milk specimens in Mazandaran province. FSCT 2022; 19 (125) :101-108
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57094-fa.html
خوشبخت راحم، کاظمینی حمید رضا، پناهی زهرا. شناسایی مولکولی گونه های کمپیلوباکتر و سالمونلا در نمونه های شیر خام گاو در استان مازندران. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :101-108

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-57094-fa.html


1- استادیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران.
2- استادیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل، ایران.
3- دانشجوی دکتری بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. ، za.panahi@mail.um.ac.ir
چکیده:   (1444 مشاهده)
باکتری های سالمونلا و کمپیلوباکتر می توانند از طریق شیر خام به انسان منتقل شده و باعث بیماری های غذازاد شوند. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع گونه های کمپیلوباکتر و گونه های بیماریزای سالمونلا در شیر خام گاو  با استفاده از روش های مولکولی در استان مازندران انجام شد. تعداد 100 نمونه شیر خام به صورت تصادفی از مراکز جمع آوری و خرده فروشی های شیر و لبنیات سنتی در استان مازندران در سال 1398 جمع آوری گردید. تمامی نمونه ها در ظروف استریل و در شرایط مناسب زنجیره  سرد، در اسرع وقت به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل منتقل شدند. استخراج DNA تام از نمونه های شیر با استفاده از کیت تجاری انجام شد و سپس واکنش زنجیره ای پلی مراز با استفاده از آغازگرهای مناسب جهت شناسایی کمپیلوباکتر ژژونی، کمپیلوباکتر کولی و سالمونلا  صورت گرفت. از100 نمونه مورد مطالعه، 7 نمونه (7 %) آلوده به باکتری کمپیلوباکتر ژژونی بودند، نمونه مثبتی از باکتری کمپیلوباکترکلی مشاهده نشد و 2 نمونه (2 %) آلوده به باکتری سالمونلا بودند. با توجه به نتایج میزان شیوع گونه کمپیلوباکتر ژژونی در شیر خام گاو بالاتر از گونه کمپیلوباکترکلی بود. باتوجه به نتایج مطالعه حاضر و حضور باکتری های نامبرده در شیر، رعایت اصول بهداشتی در صنایع لبنی ، فرآوری و استفاده از حرارت کافی جهت از بین بردن باکتری های نامبرده در شیر خام و همچنین استفاده از روش های سریع و دقیق جهت شناسایی این باکتری ها امری ضروری می باشد.
 
متن کامل [PDF 281 kb]   (359 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/8/21 | پذیرش: 1401/1/27 | انتشار: 1401/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.