دوره 6، شماره 20 - ( 1388 )                   جلد 6 شماره 20 صفحات 21-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Stability of non alcoholic beverage contained high fructose corn syrup and sucrose during storage. FSCT 2009; 6 (20) :11-21
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5611-fa.html
پایداری نوشابه های غیر الکلی گاز دار حاوی سوکروز و شربت ذرت غنی از فروکتوز در طول دوران نگهداری. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1388; 6 (20) :11-21

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5611-fa.html


چکیده:   (5026 مشاهده)
چکیده هدف از این تحقیق مقایسه پایداری نوشابه های پرتقالی، کولا و لیمویی حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز و سوکروز در طول دوران نگهداری بود.این پژوهش بر روی فرمولاسیون سه نوع نوشابه کولا، لیمویی و پرتقالی انجام گرفت و سوکروز موجود در آن ها با نسبت های 60% و 80% و 100% با شربت  ذرت غنی از فروکتوز جایگزین شده و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی  شامل pH, اسیدیته،  بریکس، دانسیته و رنگ در زمان های یک, دو و چهار ماه از زمان ساخت در نوشابه های نگهداری شده در دما های ºC4, ºC25 و ºC40 مورد بررسی قرار گرفت و با نمونه های شاهد حاوی سوکروز که در شرایط مشابه ساخته و نگهداری  شدند، مقایسه گردیدند. نمونه ها در دوران نگهداری دچار تغییرات معنی داری در pH,  اسیدیته, دانسیته وبریکس  شدند (P<0.05) و از این جهت تفاوت معنی داری بین نمونه های شاهد و نمونه های حاوی شربت ذرت غنی از فروکتوز وجود نداشت .شربت رنگ  نمونه های پرتقالی و کولا در طول دوران نگهداری دچار تغییر معنی داری نشدند (P>0.05) ولی حضور آفتاب باعث ناپایداری رنگ کارمویزین موجود در نوشابه های پرتقالی شد و وجود شربت ذرت غنی از فروکتوز این اثر را تشدید کرد.
متن کامل [PDF 128 kb]   (5294 دریافت)    

دریافت: 1387/2/14 | پذیرش: 1387/11/14 | انتشار: 1388/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.