دوره 14، شماره 62 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 62 صفحات 1-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نقوی عنایت‌الله، دهقان نیا جلال، قنبرزاده بابک. مدل‌سازی دانسیته ظاهری قطعات سیب‌زمینی پیش‌تیمار شده با فراصوت و خشک‌کردن طی فرآیند سرخ‌کردن عمیق. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (62) :15-1

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-5441-fa.html


1- دانشجوی دکتری گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2- دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3- استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (5122 مشاهده)
چکیده این تحقیق، با هدف بررسی تأثیر پیش­تیمارهای فراصوت و خشک­کردن بر دانسیته ظاهری قطعات سیب­زمینی و همچنین، مدل­سازی دانسیته ظاهری طی فرآیند سرخ­کردن عمیق انجام شد. بدین منظور، پیش­تیمار فراصوت در دو سطح فرکانس 28 و 40 کیلو­هرتز و زمان 15 دقیقه و همچنین، پیش­تیمار خشک­کردن در دو زمان 8 و 15 دقیقه و دمای C°80 صورت گرفته و سپس سرخ­کردن قطعات سیب­زمینی در دماهای 150، 170 و C°190 به مدت 60، 120، 180 و 240 ثانیه انجام شد. از طرف دیگر، به منظور مدل­سازی دانسیته ظاهری، داده­های آزمایشی با شش مدل پیشنهادی در این تحقیق برازش شد. نتایج نشان داد که طی فرآیند سرخ­کردن، دانسیته ظاهری نمونه­های مختلف کاهش پیدا می­کند؛ به طوری­که در نمونه­های پیش­تیمار شده با فراصوت(28 و 40 کیلوهرتز)، مقادیر دانسیته ظاهری در زمان­های 180 یا 240 ثانیه از فرآیند، به طور معنی­داری نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت؛ ولی در نمونه­های پیش­تیمار شده با خشک­کردن (8 و 15 دقیقه)، در زمان­های سرخ­کردن یکسان، کاهش در مقادیر دانسیته ظاهری نسبت به نمونه شاهد از لحاظ آماری معنی­دار نبود. علاوه بر این، با افزایش دمای فرآیند از 150 به C°190، میزان کاهش در دانسیته ظاهری افزایش پیدا کرد. از طرف دیگر، مدل­های بکار رفته با داشتن 2R بالا و RMSE پایین، به خوبی داده­های آزمایشی را برازش نمودند. همچنین، از طریق انجام تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره، مدل­هایی با 2R بالا، به جهت قابلیت کاربرد در شرایط مختلف زمان و دمایی فرآیند سرخ­کردن عمیق نمونه­های مختلف، پیشنهاد شد.
متن کامل [PDF 329 kb]   (1923 دریافت)    

دریافت: 1395/2/7 | پذیرش: 1395/5/7 | انتشار: 1396/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.