دوره 13، شماره 61 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 61 صفحات 33-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

مختاریان محسن، محمودی مهران، ملکی مستانه، مهجوریان عباس. بررسی عملکرد نوع آرایش شبکۀ عصبی پرسپترون در پیش‌بینی سینتیک انتقال جرم آبگیری اولتراسوند-اسمز تُرُب. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (61) :43-33

1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
2- گروه زراعت، واحد آیت الله املی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
3- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد آیت الله املی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
4- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آیت الله املی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
  چکیده در این پژوهش ویژگی‌های سینتیک آبگیری اولتراسوند-اسمز تُرُب توسط توابع مختلف فعال‌سازی شبکۀ عصبی نظیر لگاریتم سیگموئید و تانژانت هیپربولیک پیش‌بینی گردید. مقادیر جذب مواد جامد و کاهش آب به عنوان خروجی و زمان غوطه‌وری، غلظت محلول اسمزی، نوع پیش تیمار و محتوی رطوبتی به عنوان ورودی انتخاب گردید. در این مطالعه به منظور بدست آوردن بهترین نتیجه در پیش‌بینی پارامترهای اولتراسوند-اسمز تُرُب از دو نوع آرایش مختلف شبکۀ عصبی (I و II) استفاده گردید. نتایج نشان داد که استفاده از آرایش شبکۀ نوع دوم (II) با تابع فعال‌سازی تانژانت هیپربولیک نسبت به آرایش شبکۀ نوع اول (I) با تابع لگاریتم سیگموئیدی، توانست پارامترهای آبگیری اولتراسوند-اسمز تُرُب را با کارایی بیشتری پیش‌بینی نماید. بهترین چیدمان شبکۀ عصبی 17 نرون در لایه پنهان بدست آمد. این شبکه توانست مقادیر جذب مواد جامد و کاهش آب را با ضرایب تبیین 996/0 و 993/0 پیش‌بینی نماید. این شیوه نوین می‌تواند به طور موفقیت آمیزی برای پایش کمی تغییرات کیفیت تُرُب در طی فرآوری آبگیری اولتراسوند-اسمز استفاده گردد.
متن کامل [PDF 594 kb]   (1990 دریافت)

دریافت: 1394/2/25 | پذیرش: 1394/8/25 | انتشار: 1395/12/1