دوره 13، شماره 60 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 60 صفحات 155-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi Damavandi S, Ghods Vali A R, Fazeli F. Effect of malting processing on physicochemical properties of obtained malt of two barley varieties in Gorgan Province. FSCT 0; 13 (60) :149-155
قاسمی دماوندی سمیرا، قدس ولی علی رضا، فاضلی فاطمه. بررسی تأثیر فرایند مالتسازی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی مالت دو رقم جو استان گلستان. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (60) :149-155

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
2- استادیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
3- عضو هیات علمی گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
چکیده مالت‌سازی یک فرآیند  پیچیده زیست‌فناوری است که شامل مراحل خیساندن، جوانه‌زنی و خشک‌کردن غلات در شرایط کنترل شده است و هدف آن سنتز آنزیم‌های هیدرولیتیک، تجزیه دیواره سلولی، پروتئین و نشاسته است. هدف از این پژوهش، بررسی کیفیت مالت‌سازی و شناسایی لاین و رقم مناسب برای تولید محصولات مالتی بود. در این تحقیق تأثیر فرایند مالت‌سازی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل دانسیته ذر‌‌ه‌ای،دانسیته توده، وزن هزار دانه، میزان پروتئین و راندمان عصاره آب سرد لاین79   EBYT- و واریته یوسف استان گلستان در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که نوع نمونه بر تمامی فاکتورهای فیزیکوشیمیایی مورد اندازه‌گیری در این آزمایش تأثیر بسیار معنی‌دار(01/0P<) داشت. بیشینه میزان دانسیته ذره‌ای (33/1332 کیلوگرم بر متر مکعب) مربوط به دانه‌ی جو واریته یوسف و کمینه میزان دانسیته ذره‌ای (33/832 کیلوگرم بر متر مکعب) که مربوط به مالت حاصل از همان واریته بود. فرایند مالت‌سازی منجر به کاهش وزن هزاردانه،دانسیته ذره‌ای و دانسیته توده و همچنین افزایش میزان پروتئین و راندمان عصاره آب سرد گردید. میزان راندمان عصاره آب سرد در مالت حاصل از لاین 79-  EBYTنسبت به مالت تهیه شده از واریته یوسف بیشتر بود در نتیجه در تهیه عصاره‌های آنزیمی و همچنین در صنایع قنادی، کیک و کلوچه کاربرد بیشتری دارد.
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1394/1/18 | پذیرش: 1394/8/18 | انتشار: 1395/12/1