دوره 19، شماره 130 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 130 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini Bahri S M, esmaeilzadeh kenari R, Raftani Amiri Z. Effect of Different Thermal Treatments in The Extrusion Process on Bran Qualitative Characteristics of Two Kinds of Tarom and Khazar Rice. FSCT 2022; 19 (130) :1-9
حسینی بحری سید مهدی، اسماعیل زاده کناری رضا، رفتنی امیری زینب. تاثیر تیمارهای مختلف دمایی در فرآیند اکستروژن بر خصوصیات کیفی سبوس دو رقم برنج طارم و خزر. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (130) :1-9

1- گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، reza_kenari@yahoo.com
در این تحقیق اقدام به مطالعه اثرات فرآیند اکستروژن (در دماهای 120 و 140 درجه سانتی گراد) بر میزان چربی، خاکستر، پروتئین، فیبر و اسید فیتیک در سبوس برنج دو رقم طارم و خزر شد. طبق نتایج به صورت خلاصه می توان گفت، فرآیند اکستروژن به صورت چشمگیری باعث کاهش میزان اسید فیتیک شد و در این رابطه دمای 120 درجه کارآمدتر بود بطوریکه باعث کاهش در حدود 53 و 52 درصد بترتیب در ارقام طارم و خزر گردید. میزان پروتئین و خاکستر کل با عملیات اکستروژن تغیر معنی داری نشان نداد، در حالی که شاهد افزایش فیبر خام و درصد چربی در سبوس بودیم. در واقع فرآیند اکستروژن ضمن کاهش میزان ترکیب ضد تغذیه ای اسید فیتیک از طریق کمک به آزاد سازی روغن، راندمان استخراج روغن را نیز بهبود بخشید. علاوه بر اینکه تاثیر چشمگیری بر روی میزان پروتئین سبوس برنج نیز نداشت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی غلات و فرآورده ها
دریافت: 1400/3/8 | پذیرش: 1400/6/28 | انتشار: 1401/7/10