دوره 14، شماره 71 - ( 1396 )                   جلد 14 شماره 71 صفحات 333-350 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

قربانی قلجلو مهدی، کوشا جعفر. سیاست جنایی ایران در قبال رفتارهای تهدیدکننده امنیت غذایی: واکاوی بزهانگاری و پاسخگذاری اداری- انضباطی در زنجیره تأمین غذا. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1396; 14 (71) :350-333

1- دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
مدیریت و کنترل ناهنجاری‌های تهدید کننده امنیت غذایی در اشکال سنتی و نوظهور با شکل گیری امنیت غذایی به عنوان هنجار جامعوی- حقوقی و برجسته شدن نقش کنشگران مختلف زنجیره تأمین غذا امری حیاتی است و در سیاستگذاری‌ها و برنامه ریزی‌های ملی و فراملی به دغدغه جدی جامعه جهانی و دولتها بدل شده است. کنترل پدیده جنایی در ساحت سیاست جنایی ایران (به عنوان جزئی از سیاست عمومی) به ویژه با توسعه قلمرو پدیده جنایی تهدید یا نقض کننده امنیت غذایی به صورت انواع بزه‌‌های صنفی، اداری و مدنی، صرفاً با بزه‌انگاری و پاسخ‌گذاری کیفری ممکن نیست، بلکه پاسخ‌گذاری غیرکیفری متناسب و مؤثری از جنس خود را طلب می‌کند که در حال حاضر صبغه دولتی آن غالباً برجسته و پررنگ تر از صبغه جامعوی آن است. پژوهشگر در مقاله حاضر از یک سو در جستجوی جلوه‌های بزه‌انگاری و پاسخ‌گذاری‌های اداری-انضباطی (غیرکیفری) در زنجیره تأمین غذا است و از دیگر سو، در پی تطبیق پوشش دهی بزه‌انگاری و پاسخ‌گذاری‌های یادشده با ارکان اصلی و فرعی مفهوم امنیت غذایی و تحلیل آنها در قلمرو سیاست جنایی ایران است.
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: علوم و صنایع غذایی و زمینه های وابسته
دریافت: 1395/10/22 | پذیرش: 1396/5/24 | انتشار: 1396/10/1