دوره 19، شماره 125 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 125 صفحات 357-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

hosseini molla S M, rastegar S, Ghasemiomran V, khademi O. The effect of L-arginine on quality, antioxidant activity and the shelf life of pomegranate fruit “Malase Saveh” cultivar. FSCT 2022; 19 (125) :345-357
حسینی ملا سیدمحمد، رستگار سمیه، قاسمی عمران ولی اله، خادمی اورنگ. تاثیرL-آرژنین بر کیفیت، فعالیت پاداکسندگی و عمر انبارمانی میوه انار رقم ملس ساوه. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (125) :345-357

1- دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی و فن‌آوری پس از برداشت محصولات باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس.
2- دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه هرمزگان، بندر عباس.
3- استادیار پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. ، ghasemiomran@gmail.com
4- استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران.
در سال‌های اخیر، استفاده از ترکیبات طبیعی و سالم به‌عنوان روشی جدید برای کنترل سرمازدگی و حفظ کیفیت پس از برداشت محصولات باغی درنظر گرفته شده است. در این پژوهش، برای اولین بار، میوه‌های انار در محلول -Lآرژنین با غلظت‌های 0، 1 و 2 میلی‌مولار غوطه‌وری شدند و  اثرات آن بر کیفیت میوه‌های انار رقم ملس ساوه، که در منطقه ساری پرورش یافته، به‌مدت 120روز انبار سرد مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به‌دست آمده، اعمال تیمار بطور قابل توجهی سبب افزایش میزان فنل کل و ظرفیت پاداکسندگی میوه در مقایسه با شاهد شد. میوه‌های تیمار شده با-L آرژنین 1 میلی‌مولار در مقایسه با شاهد، ظرفیت پاداکسندگی بیشتری را نشان دادند. علاوه براین فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (CAT، SOD و APX) و همچنین آنزیمPAL   بر اساس آن افزایش یافت. درحالی‌که تجمع H2O2 و فعالیت آنزیم PPO در میوه­های تیمار شده با-L آرژنین 1 میلی‌مولار بطور معنی­داری کاهش یافت. بر اساس نتایج ما، تیمار-L آرژنین را می‌توان به‌عنوان یک روش سودمند و کاربردی، به‌دلیل ایمنی و اثربخشی جهت حفظ کیفیت تغذیه‌ای و افزایش انبارمانی میوه انار استفاده نمود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1400/1/25 | پذیرش: 1400/5/4 | انتشار: 1401/4/10