دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 292-277 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nekoueian M, Jafarpour D. Feasibility study of production of synbiotic low calorie yogurt by green banana flour and evaluation of physicochemical, textural and sensorial characteristics of it. FSCT 2021; 18 (116) :277-292
نکوئیان مریم، جعفرپور درنوش. امکان سنجی تولید ماست کم‌کالری سین‌بیوتیک با استفاده از آرد موز سبز و ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (116) :277-292

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
2- استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران ، d.jafarpour84@yahoo.com
این مطالعه به‌ منظور بررسی تأثیر استفاده از آرد موز سبز به‌عنوان جایگزین چربی بر ویژگی­های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی ماست کم‌کالری سین­بیوتیک انجام گردید. بدین منظور مقادیر مختلف آرد موز سبز در غلظت­های 1، 2 و 3 درصد به ماست افزوده شد. هم­چنین پودر باکتری باسیلوس کواگولانس به میزان CFU/g 109  مورد استفاده قرار گرفت. در این پژوهش آزمون­های pH، اسیدیته، بافت، ویسکوزیته ظاهری، ارزیابی رنگ و ارزیابی حسی صورت پذیرفت و با دو نمونه ماست شاهد کم‌چرب و شاهد پرچرب مقایسه گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که جایگزینی آرد موز سبز باعث کاهش معنی­دار میزان pH و میزان آب انداختگی نمونه­های ماست نسبت به نمونه شاهد کم­چرب شد. سفتی بافت و ویسکوزیته ظاهری با افزایش درصد آرد موز سبز، به‌طور معنی­داری افزایش پیدا کرده که در این میان، نمونه حاوی 2 درصد آرد موز سبز مشابه نمونه شاهد پرچرب بود. همچنین نتایج ارزیابی حسی نشان داد که مطلوب­ترین نتیجه مربوط به نمونه­های حاوی 1 و2 درصد آرد موز سبز بود. بنابراین می­توان نتیجه گرفت که آرد موز سبز 2درصد به دلیل دارا بودن خصوصیات فیزیکوشیمیایی مطلوب و ایجاد بافت و طعمی قابل‌قبول می­تواند به ‌عنوان جایگزین چربی برای تهیه ماست کم‌کالری سین­بیوتیک مورداستفاده قرار گیرد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1400/1/20 | پذیرش: 1400/2/25 | انتشار: 1400/7/10