دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 181-171 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dalvi-Isfahan M, Daraei Garmakhany A. Prediction of Freezing Time and Numerical Model of Heat Transfer during Freezing Process. FSCT 2021; 18 (116) :171-181
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49845-fa.html
دلوی اصفهان محسن، دارایی گرمه خانی امیرامیر. پیش بینی زمان انجماد و مدل سازی عددی انتقال حرارت در حین فرآیند انجماد. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (116) :171-181

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-49845-fa.html


1- استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه جهرم ، mohsen.dalvi@gmail.com
2- استادیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران، تلفن 08134947775.
چکیده:   (1705 مشاهده)
در این مطالعه، از سه مدل ریاضی (پلانک، فام و مدل عددی (اجزاء محدود)) برای پیش بینی زمان انجماد نمونه‌های سیب زمینی استفاده شد. به منظور توسعه مدل عددی، خصوصیات ترموفیزیکی (چگالی، هدایت حرارتی و گرمای ویژه) به عنوان تابعی از ترکیب نمونه و دما پیش بینی شد. ضریب انتقال حرارت همرفتی نیز با استفاده از روش مسئله معکوس و اعداد بدون بعد برآورد شد. نتایج نشان داد که زمان محاسبه شده توسط مدل عددی از بین سه مدل دیگر، دقیق‌ترین بوده و در مرحله بعدی بهترین مدل، مدل پیشنهادی فام است. علاوه بر این، تطابق خوبی بین دمای مشاهده شده و دمای پیش بینی شده توسط روش عددی در روش‌های مختلف انجماد مشاهده شد. به عنوان نتیجه گیری کلی، مدل عددی توسعه یافته، دمای نمونه‌های سیب زمینی را به درستی در حین انجماد پیش بینی می‌کند و می‌تواند برای شبیه سازی انجماد مواد غذایی معلق در هوا مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، روش مسأله معکوس توسعه داده شده برای پیش بینی ضریب انتقال حرارت همرفتی می‌تواند در سیستم‌های مختلف انجماد به منظور انتخاب بهترین سیستم یا بهینه سازی روند انجماد مواد غذایی بکارگرفته شود.
متن کامل [PDF 453 kb]   (1254 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: کنسرو سازی
دریافت: 1399/11/15 | پذیرش: 1400/2/18 | انتشار: 1400/7/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.