دوره 19، شماره 132 - ( 1401 )                   جلد 19 شماره 132 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karbalaee Esmaeili N, Arianfar A. Production o f functional pastille based on Citrus aurantium and investigation its physicochemical and sensory properties. FSCT 2023; 19 (132) :1-15
کربلایی اسماعیلی نفیسه، آریان فر اکرم. تولید پاستیل فراسودمند بهار نارنج و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی آن. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1401; 19 (132) :1-15

1- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران ، a_aria_1443@yahoo.com
اسنک های بر پایه میوه و سبزی وگیاهان دارویی نسبت به سایر اسنک ها پذیرش و جذابیت بیشتری دارند. بهارنارنج، به دلیل وجود ترکیبات فراسودمند و تغذیه ای شرایط تولید این محصول ارزشمند را فراهم نموده است. هدف از این پژوهش تولید فرآورده نوظهوری بر پایه بهارنارنج، تحت عنوان پاستیل بهارنارنج، بود. بدین منظور از  مخلوط ژلاتین و پکتین در  نسبت های  5/5، 3/7،1/9 و 10 درصد  و ایزومالت و شکر به عنوان شیرین کننده استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش میزان پکتین در فرمولاسیون، میزان رطوبت هریک از نمونه ها کاهش و میزان اسیدیته و بریکس آن ها افزایش یافت. همچنین بررسی نتایج ویژگی های بافتی بیانگر آن است با افزایش میزان پکتین میزان سفتی، پیوستگی، فنریت و قابلیت جویدن افزایش یافت. با توجه به نتایج به دست آمده  نمونه حاوی ایزومالت با نسبت ژلاتین 9 به همراه پکتین 1 قابلیت بهتری برای جایگزینی شکر برخوردار بود و با توجه به خصوصیات تغذیه ای مناسب، این پاستیل به عنوان به ماده غذایی عملگر شناخته می شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: هیدروکلوئیدها،امولسیون
دریافت: 1399/11/13 | پذیرش: 1400/9/27 | انتشار: 1401/12/10