دوره 18، شماره 116 - ( 1400 )                   جلد 18 شماره 116 صفحات 219-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

Erami F, Alehosseini E, Jafari S M. The investigation of applying limonene as a bioactive compound in the food and pharmaceutical industries. FSCT 2021; 18 (116) :205-219
ارمی فاطمه، آل‌حسینی الهام، جعفری سید مهدی. بررسی نقش لیمونن به عنوان یک ترکیب زیست‌فعال در صنعت غذا و دارو. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1400; 18 (116) :205-219

1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ، smjafari@gau.ac.ir
با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی موجود و همچنین افــزایش آگاهی عمومی در زمینه مزایای استفاده از ترکیبات طبیعی، توجه محققین به ترکیبات مؤثره موجود در گیاهان جلب شده است. د-لیمونن یک ترکیب مونوترپن، فرار و طعم‌دهنده است که در پوست مرکباتی مانند پرتقال یافت می‌شود. گزارش شده است که د-لیمونن، به عنوان یک اسانس، دارای طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی و درمانی است. د-لیمونن همچنین به عنوان یک ترکیب بی­خطر شناخته می‌شود. این ترکیب به طور گسترده‌ای در صنایع آرایشی، دارویی، عطرسازی و مواد غذایی و آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، به دلیل برخی از ویژگی‌های ذاتی مانند شاخص حلالیت کم در آب، تخریب شیمیایی در حضور نور و درجه حرارت بالا و حساسیت زیاد به اکسیداسیون، کاربرد آن در مقیاس صنعتی بسیار محدود است. در این مقاله­ ساختار، روش‌های استخراج، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، درمانی و سلامتی‌بخش لیمونن و همچنین کاربردهای آن در صنعت غذا بررسی شده است.
نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: ترکیبات زیست فعال
دریافت: 1399/11/6 | پذیرش: 1400/2/12 | انتشار: 1400/7/10