دوره 13، شماره 55 - ( 1395 )                   جلد 13 شماره 55 صفحات 22-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arab S M, Mortazavian S A M, Azad Niya E, Komeili R, Alimiri T, Najafi M et al . Effects of salt percentage (0.5 or 1%), combination (NaCl or NaCl/KCl) and stage of adding salt on biochemical, microbiological and sensory characteristics of probiotic Doogh. FSCT 2015; 13 (55) :13-22
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4919-fa.html
عرب سیده معصومه، مرتضویان سید امیرمحمد، آزاد نیا ابراهیم، کمیلی رزیتا، علیمیری تارا، نجفی مریم و همکاران.. بررسی اثرات درصد(5/0 یا 1%)، ترکیب (NaCl یا NaCl/KCl) و زمان افزودن نمک بر ویژگی های بیو شیمیایی، میکرو بیولوژیک و حسی دوغ پروبیوتیک. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. 1395; 13 (55) :13-22

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-4919-fa.html


1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
2- دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
3- کارشناس ارشد شیمی تجزیه، کارشناس آزمایشگاه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
4- لیسانس تغذیه، کارشناس آزمایشگاه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
5- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران
چکیده:   (7899 مشاهده)
چکیده در این پژوهش درصد نمک ( 5/0 یا 1%) و ترتیب افزودن آن (قبل یا بعد از تخمیر)، در دو نسبت متفاوت نمک مخلوط NaCl/KCl (100:0 و 50:50)، به عنوان متغیر های پژوهش در دوغ پروبیوتیک به کار گرفته شد. پروبیوتیک ها شامل ل. اسیدوفیلوس LA-5، بیفیدوباکتریوم لاکتیس BB-12 و باکتری های سنتی ماست در کشت مخلوط ABY به نمونه ها تلقیح شدند. pH، اسیدیته و پتانسیل احیا نمونه ها طی مدت زمان تخمیر اندازه گیری شد. همچنین قابلیت زیستی در بازه های زمانی هفت روزه طی دوره نگهداری یخچالی بررسی شد. ارزیابی حسی نمونه ها در روز های 0 و 21 انجام گرفت. جایگزینی نسبی نمک KCl با NaCl در غلظت های مورد آزمون بر قابلیت زیستی پروبیوتیک ها اثر مثبت داشت. بیشترین قابلیت زیستی در تیمار حاوی 1 درصد نمک NaCl/KCl و سپس در تیمار حاوی 5/0 درصد نمک NaCl/KCl قبل از تخمیر مشاهده شد. نمونه های حاوی 5/0 درصد نمک NaCl قبل از تخمیر بیشترین پذیرش و نمونه های حاوی 5/0 درصد نمک NaCl/KCl در رتبه ی دوم پذیرش قرار گرفتند (p < 0.05). بنابر این، جایگزینی نسبی نمک KCl با NaCl، در غلظت 5/0 درصد نمک از لحاظ حسی قابل قبول بود. در کل، تیمار حاوی 5/0 درصد نمک NaCl/KCl قبل از تخمیر، بهترین تیمار برای تولید دوغ پروبیوتیک با نمک جایگزین تشخیص داده شد.
متن کامل [PDF 247 kb]   (2821 دریافت)    

دریافت: 1395/2/18 | پذیرش: 1395/8/18 | انتشار: 1395/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.